Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs KKSD direktorius Klemensas Rimšelis: „Nereikia manyti, kad valstybė kasmet rems pasaulio ralio čempionatą"

Pasaulio ralio čempionatas (WRC) Lietuvoje nebuvo sėkmingas renginys – tą pripažino organizatoriai, kuriuos nuplakti jau spėjo renginio dalyviai ir žiūrovai. WRC Lietuvoje organizatorius Algis Poteliūnas sakė, kad bandys pasimokyti iš klaidų ir kad kitąmet tikisi didesnės valstybės paramos, tačiau šią savaitę Kūno kultūros ir sporto departamento direktoriaus kadenciją baigęs Klemensas Rimšelis su tuo nesutinka.
Klemensas Rimšelis
Klemensas Rimšelis / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Tai yra „Lotos rally Poland“. Lietuvos vardo renginio pavadinime nėra, tačiau mūsų valstybė raliui skyrė 200 tūkst. Lt“, – dėstė K.Rimšelis. Jis pridūrė, kad Lenkijos valstybė neprisidėjo nei centu, nes tai komercinis renginys. 

Keistas buvo organizatorių pinigų prašinėjimas – jiems reikalinga suma vis keitėsi. Pasak K.Rimšelio, kai WRC organizatoriai prieš kelis mėnesius kreipėsi į departamentą, jie prašė 200 tūkst. Lt. Tada – į jaunimo sporto reikalų komisiją dėl 300 tūkst. Lt paramos. Po to įteiktas prašymas Susisiekimo ministerijai dėl 700 tūkst. Lt paramos ir galiausiai – premjerui  – dėl 950 tūkst. Lt.

Aš manau, kad reikia turėti ir administracinių gebėjimų tinkamai panaudoti pinigus iš paramos. Ypatingai jeigu tai yra komercinis renginys

„Duokit pinigų – padarysim gerai. Aš manau, kad reikia turėti ir administracinių gebėjimų tinkamai panaudoti pinigus. Ypač, jeigu tai yra komercinis renginys“, – dėstė buvęs departamento direktorius.

„Dabar organizatoriams reikės skirti pinigų ir keliams sutvarkyti. Tokios varžybos „nudrožia“ kelius. Bet renginys įvyko, gal bus pasimokyta iš klaidų. Jeigu galvojama apie perspektyvą, reiktų žiūrėti kažkaip kitaip ir nemanyti, kad kasmet tokį renginį valstybė rems“, – samprotavo K.Rimšelis.

Buvęs KKSD direktorius teigė, kad ne gėda būtų atsisakyti renginio, jeigu jam organizuoti nėra finansinių galimybių.

Pagrindinis WRC ralio Lenkijoje ir Lietuvoje organizatorius Jaroslawas Noworolas mano, kad to gali ir neprireikti. Lietuvoje įvykęs etapas bus svarstomas kartu su WRC ir FIA atstovais ir pats J.Noworolas pripažino manantis, kad kitąmet WRC vyks tik Lenkijoje.

„Lietuviai buvo atsakingi už viską, kas vyko pas juos. Jie pasiūlė greičio ruožus“, – Autosport.com teigė J.Noworolas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius