-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Dabikinėlės trasoje regioninių autokroso varžybų dalyviai išsidalijo ketvirtojo etapo taures

Akmenės rajone, Dabikinėlės trasoje baigėsi ketvirtasis regioninių automobilių kroso varžybų etapas. Viena geriausių autokroso trasų šalyje čia subūrė 53 sportininkus.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Tomo Markelevičiaus nuotr.
Temos: 2 Autokrosas Akmenė

Dabikinėlės trasa – ypatinga. Posūkiai čia persipina su natūraliais gamtos viražais, o šią visumą papildo tramplinai. Žiūrovai varžybų batalijas gali stebėti įsitaisę ant kalvų, tad gerų emocijų čia nestinga nei sportininkams, nei juos palaikantiems aistruoliams.

Apie tai, kad čia dalyviams patinka, byloja ir ketvirtam etapui užsiregistravusių dalyvių skaičius. 53 sportininkai. Tiek nesusirenka net Lietuvos autokroso čempionate.

Tiesa, džiugią atmosferą kiek aptemdė lenktynininko iš Latvijos mirtis. Apšilimo ratą važiavusiam Ilgoniui Ašmaniui sušlubavo sveikata, o atvykę medikai 65-erių metų autokroso veteranui padėti niekuo nebegalėjo.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka

Organizatoriams nusprendus varžybas tęsti, prieš startą miręs kolega buvo pagerbtas tylos minute, nuleistos Lietuvos ir Latvijos trispalvės. Netrukus po to lenktynių dalyviai pasinėrė į autokroso varžybų sūkurį.

D-1600 klasėje nugalėtoju tapo lyderio pozicijos neapleidęs Tomas Skrodenis. Jo „Honda Civic“ tiesiog skrodė trasą. Antras finišavo Steponas Jančauskis. Romas Stankūnas užsitikrino trečią vietą tarp keturiolikos dalyvių.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka

D-1600J klasėje varžėsi jaunimas. Čia startavo ir vienintelė varžybų dama Erika Mažeikaitė, kuri vėliau buvo diskvalifikuota, nes apvertė priekyje važiavusį konkurentą. Pirmą vietą čia iškovojo Ivas Stonys, Lukas Vajinskis užėmė antrą vietą, o trečias liko Vitoldas Sudintas.

Gausiausia buvo D2000 klasė, kurioje nugalėtoju tapo Marius Zaramba. Antrą vietą tarp šešiolikos dalyvių išplėšė Deividas Vareika. Jis už savęs paliko Raimundą Kukenį. Puse lupų kalbama, kad Raimundas Kukenys ieško šturmano ir ketina debiutuoti ralio varžybose, tad šį lenktynininką veikiausiai jau greitai bus galima išvysti kitame amplua.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka

D2000S klasėje startavo šei dalyviai. Greičiausias čia buvo Edvinas Miknius. Mindaugas Sidabras, vairuojantis BMW, pelnė antros vietos apdovanojimą, o trečią rezutatą parodė Erlandas Novogreckis.

OPEN klasės dalyvių gretose efektyviausiai važiavo Tomas Geležinis, kuriam stabilumas garantavo pirmą vietą. Juozas Kutka lipo ant antrojo laiptelio. Trečias klasėje liko Vigantas Budrys.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka

D-3A klasėje startavo bagiais apsiginklavę sportininkai. Būtent šių lenktynininkų pasirodymai ir šuoliai per tramplinus buvo daugiausiai lydimi ovacijomis. Pergalės čia nusipelnė Tautvydas Urba, kuris pademonstravo ne tik savo bagio galią, bet ir vairavimo įgūdžius.

Antrą vietą iškovojo lyderiui atsipūsti neleidęs Donatas Joniškis. Trečios vietos taurę į viršų kėlė trasoje apsivertęs, tačiau varžybas baigęs Gedas Kirdeikis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius