Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dainius Matijošaitis pirmųjų „Le Mans series“ treniruočių metu testavo tik komandos aprangą

„Iš esmės ironiška, kai atvykus į oficialius čempionato testus negauni nieko kito patestuoti išskyrus savosios komandos lenktynių kombinezoną“, – šypsojosi trečiadienį iš Pietų Prancūzijos grįžęs Dainius Matijošaitis.
„Speed Factory“ komanda
„Speed Factory“ komanda

Lenktynininkas šiek tiek nusivylęs, kad neteko sėsti prie komandos automobilio vairo, bet kartu ir besidžiaugiantis per bandymus parodytais puikiais mašinos rezultatais.

„SVK by Speed Factory“ komandą „European Le Mans Series“ atstovausiantis lenktyninkas prisipažino, kad dar vykdami į „Paul Ricard“ trasą su kolegomis ir būsimais varžovais buvo nusiteikę, jog privalomą dalyvauti oficialių bandymų dieną jie automobilio išbandyti negalės.

Dainius Matijošaitis
Dainius Matijošaitis

„Tai yra vienas autosporto pasaulio niuansų. Nors tai bene aukščiausia lyga su pačiais rimčiausiais ir profesionaliausiais automobilių gamintojais pasaulyje, visgi ir jie kartais nespėja su darbų terminais. Be to, žinant, kad testuosim iki šiol vienintelį „Ginetta-Nissan“ pagamintą prototipą, kuris lenktynių trasoje pirmąkart atsidūrė būtent oficialių bandymų metu, naivu būtų buvę tikėtis, kad bus kitaip“, – rankomis skėstelėjo Dainius.

Pirmajam išbandyti „Ginetta-Nissan“ automobilio prototipą garbė teko LNT grupės, kuriai ir priklauso „Ginetta“ gamykla, vadovui ir savininkui Lawrence'ui Tomlinsonui.

„Lawrence'as – visame pasaulyje žinomas verslininkas, taip pat turintis ir nemažą lenktynių patirtį. 2006-aisias GT2 klasėje su dviem kitais pilotais jis „NT Panoz Esperante“ komandai iškovojo pirmąją vietą Le Mano 24 valandų lenktynėse, – pasakojo D.Matijošaitis ir pridūrė, jog kad ir koks profesionalus L.Tomlisonas būtų, visų automobilių ribų tikrinti nesiryžo. – Vairą jis perdavė profesionaliam „Ginetta“ gamyklos automobilių bandytojui Mike'ui Simpsonui, kuriam ir teko didžioji dalis išbandymų.“

Pirmieji „Le Mans series“ čempionatui sukurto „Ginetta“ bandymai
Pirmieji „Le Mans series“ čempionatui sukurto „Ginetta“ bandymai

Dainius įsitikinęs, kad niekas iškart negimsta tobulas, tad nenuostabu, kad ir pirmųjų važiavimų metu išaiškėjo kelios prototipo silpnybės: išlūžo priekinės lempos tvirtinimai ir, kuriant stabdžių sistemą, buvo padarytos kelios klaidos, kurios, lenktynininko žodžiais, nesunkiai bus pakoreguotos automobiliui grįžus į gamyklą.

Bandymų dieną, pasakojo lenktynininkas, oras pasitaikė puikus, kadangi pusė jos švietė saulė, o kitą pusę lijo, tad „Ginetta“ turėjo progą pasirodyti įvairiomis oro sąlygomis: „Automobiliu džiaugėsi tiek gamyklos atstovai, tiek mano komandos draugas Konstantinas Calko, kurį vienintelį iš būsimų ELMS čempionato LMP3 vairuotojų sugebėjome „prakišti“ bent trumpam pagazavimui – keturiems nereikšmingiems ratams, – šypsojosi Dainius, kurį itin džiugina šio automobilio perspektyvos. – Automobilio greitis yra idealiai toks, koks ir turi būti: šiek tiek lėtesnis nei LMP2 klasės prototipai, ir šiek tiek greitesnis už GT klasės kėbulinius automobilius.“

Jau už savaitės D.Matijošaitis skris į Didžiąją Britaniją, kur planuojami kelių dienų bandymai ir treniruotės su jau užbaigtu „SVK by Speed Factory“ komandai pagamintu „Ginetta-Nissan“ automobiliu: „Džiaugiuosi, kad turėsime puikią progą ne tik susipažinti, bet ir prisijaukinti automobilį dar iki balandžio 11 dienos, kuomet Silverstone trasoje stosime pirmajam startui.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius