-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dakaras, 2 diena: prasideda tikrosios varžybos

Pirmadienį lenktynininkai susipažino su tuo, kas jų lauks artimiausias dvi savaites. 39 kilometrų pirmajame Dakaro ralio greičio ruože sportininkus pasitiko purvas, dulkės, brastos ir klastingi posūkiai, kuriuos ne visiems pavyko įveikti be nuostolių. Antrąją dieną laukia tas pats, tik kilometražas auga 7 kartus – iki 275 km.
Dakaro GR2: Rezistencija – Tukumanas
Dakaro GR2: Resistensija – Tukumanas

Antradienį Dakaro dalyviai pradeda anksti. Automobilių ekipažai jau anksčiau nei 7 val. ryto pradeda kelionę iš bivako starto vietos link, motociklų bei keturračių vairuotojai – dar anksčiau.

Antrasis Dakaro etapas iš viso susideda iš 803 km, iš kurių 275 km – greičio ruožas. Jame motociklai ir keturračiai startuoja 14.30 val. (Lietuvos laiku), automobiliai ir bagiai – 17.05 val., sunkvežimiai – 19.10 val.

Benedikto Vanago ir Sebastiano Rozwadowskio ekipažas lenktynes pradės anksčiausiai iš lietuvių – 17.55 val. Antanas Juknevičius su Dariumi Vaičiuliu starte pasirodys 18.02 val., o Vaidotas Žala su Sauliumi Jurgelėnu – 18.08 val.

B.Vanagas tikėjosi, kad antradienio starto vieta bus parinkta pagal finišą pirmadienį – tada jis būtų gavęs 17-ą startinę poziciją, tačiau organizatorių sprendimu jis lenktynes pradės iš 23-iosios vietos.

„Dakaras dar tik prasideda. Mums teisėjų sprendimas iškelti lėtesnius varžovus į priekį yra labai pavojingas. Vienintelis kelias – būti dar atsargesniems pasivijus varžovą. Greičio tai nepridės. Grįžome į ikipradinį status quo. Taktika antrajam greičio ruožui lieka tokia pati: greitai, kur galime, ir ypač atsargiai, kai matomumas prastas“, – sakė B.Vanagas.

Antrajame greičio ruože sportininkams dar neteks kilti į aukštikalnes, tačiau beveik 300 kilometrų dulkėtų serpantinų vingiuos viena karščiausių Argentinos vietovių – lenktynininkams teks susitaikyti su 40 laipsnių viršijančiu karščiu. Argentiną pastarosiomis dienomis nusiaubė kelios tropinės liūtys, tad organizatoriai sportininkus įspėjo, jog kelyje pasitaikys paplautų ir giliai išgraužtų atkarpų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius