Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dakaro ralis tapo narkotikų verslo priedanga (video)

Ispanijos policija paskelbė išaiškinusi narkotikų verslu užsiimančią grupuotę, kuri prisidengdama šių metų dykumų raliu iš Argentinos gabeno daugiau nei 800 kilogramų kokaino.
Dakaro ralis tapo narkotikų verslo priedanga.
Vilkike rasti narkotikai / Stop kadras

Kaip rašo ispanų portalas marca.com, Ispanijos policija, bendradarbiaudama su Argentinos tarnybomis, per šią operaciją Bilbao, Ibisoje ir Barselonoje sulaikė 6 ispanus, kurie siejami su vienu didžiausių narkotikų tinklų Ibisos saloje.

Šios grupuotės vadeivos T.M.B.T. namuose Barselonoje atliekant kratą buvo rastas lagaminas su keliauti į Argentiną parengtais suklastotais dokumentais ir 6 tūkstančiais eurų. Taip pat rasta 15 tūkstančių tablečių ekstazio, 4,5 kilogramo hašišo, narkotikams sverti skirtos svarstyklės, 2 ilgi šaunamieji ginklai su dėklais ir beveik 47 tūkstančiai eurų.

Ispanijos policija dar praeitą vasarą užčiuopė narkotikų tinklo, tiekiančio kvaišalus į Pitiusų salas, gijas ir išsiaiškino, kad jo nariai vėl ruošia naują narkotikų partiją kitam sezonui. Su tinklu siejamas asmuo tuomet įsigijo sunkvežimį. Suklastojus visus Dakaro ralio techniniam personalui reikiamus logistijos, techninius dokumentus, ralio logotipais apklijuota transporto priemonė iš Bilbao su dviem asmenimis, apsirengusiais pagalbinio personalo uniforma, šių metų sausio pirmomis dienomis pajudėjo į Argentiną.

Vilkikas šioje Pietų Amerikos valstybėje turėjo būti pakrautas narkotikų ir vel grįžti į Ispaniją. Kiti du tinklo nariai iš Ibisos į Buenos Aires vyko atsiskaityti už kvaišalus.

Į vilkiką 814 kilogramų kokaino buvo sukrauta už 100 kilometrų nuo Buenos Airių, toliau ekipažas judėjo tuo pačiu maršrutu kaip pagalbinis personalas. Pasibaigus dykumų raliui grupuotė tikėjosi, kad sunkvežimis sėkmingai įveiks muitinę ir grįš į galutinį etapą – Bilbao.

Kai Dakaro ralio logotipais išpuoštas ir, rodos, įtarimų nekeliantis sunkvežimis praėjusį penktadienį, balandžio 9 dieną, pasirodė Bilbao, buvo sulaikytas policijos pareigūnų.

Specialistai net 12 valandų ardė vilkiką, kol aptiko visus sumaniai medienos, švino ir plieno konstrukcijose slepiamus kvaišalus.

VIDEO: Intervenidos 800 kilos de cocaína en un camión

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius