Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Deividas Jocius: „Tokiais pavojingais keliais per karjerą nesu važiavęs“

Deividas Jocius ir Donatas Zvicevičius tęsia susipažinimą su Monte Karlo lenktynių trasomis. Pasitelkę du kelio žvalgus, patyrusius ralio lenktynininkus – Ramūną Čapkauską ir Kastytį Torrau – lietuviai stengiasi kuo kruopščiau ir tiksliau sudaryti stenogramą.

Monte Karlo ralyje, kaip ir visame Pasaulio ralio čempionate, greičio ruožus galima „susirašyti“ pravažiavus tik du kartus, todėl tiksliai sudaryta stenograma turi lemiamos reikšmės. Be to, sportininkams teks per dvi dienas visą ralio maršrutą – beveik 1500 km, - pravažiuoti du kartus. Dar kartą jį reikės įveikti jau lenktynių režimu nuo ketvirtadienio.

„Prisuksim nemažai kilometrų. Kol kas viskas labai įdomu. Suprantu, kad lenktynių metu kai kurios dalys greičio ruožų bus neįtikėtinai pavojingos. Tokio pavojingumo greičio ruožais dar nesu važiavęs per visą savo lenktynininko karjerą“, – pasakoja „MVP Racing“ komandos atstovas Deividas Jocius.

Tuo pat metu, kai D.Jocius su D.Zvicevičiumi „susirašinėja“ greičio ruožus, komanda turės praeiti techninę komisiją – šiandien po pietų Monte Karlo techniniai komisarai „iškratys“ automobilį ir patikrins, ar jis atitinka visus techninius ir saugumo reikalavimus.

„Viskas bus gerai, nieko blogo mūsų automobilyje rasti neturėtų. Juk jis pernai dalyvavo Europos ralio čempionate, tad yra tinkamai prižiūrėtas ir saugus“, – sakė D.Jocius.

Jau trečiadienį vyks bandomasis greičio ruožas, vadinamasis „Shakedown“. Jo metu lenktynininkai galutinai išbando, kaip automobilis elgiasi kelyje, susireguliuoja važiuoklę ir patikrina ar visos sistemos veikia nepriekaištingai. O nuo ketvirtadienio prasidės Monte Karlo ralis. Pirmieji du greičio ruožai vyks vakare, jau sutemus, tad tai bus ir dar vienas akcentas, įvesiantis nemažai intrigos į lenktynes.

„Slidūs greičio ruožai, kalnuose, naktį – kas gali būti įspūdingiau. Labai laukiu ketvirtadienio“, – šypsojosi Deividas Jocius.

VIDEO: Deividas Jocius: „Tokiais pavojingais keliais per karjerą nesu važiavęs“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius