Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Deividui Jociui Monte Karlo ralyje teko panaudoti ir prancūzų kalbos žinias

Per pirmas dvie dienas Monte Karle Deividas Jocius ir jo šturmanas Donatas Zvicevičius jau pravažiavo ne vieną tūkstantį kilometrų greičio ruožais, kurių stenograma vos tilpo į keletą sąsiuvinių. Trečiadienį „MVP Racing“ lenktynininkų laukia dar dviejų greičio ruožų surašymas, iš kurių vienas – pats ilgiausias ralyje, net 39 km.

„Greičio ruožais susirašydami trasą pravažiavome jau daugiau kaip 2000 km ir pravažiuosim turbūt dar tūkstantį. Ir visa tai kalnų serpantinais, kur 100 km gali įveikti ne greičiau nei per dvi valandas. Dirbam nuo aušros iki sutemų ir, kaip sako lietuviai, galva jau darosi kvadratinė“, – pasakojo D. Jocius.

Techninę komisiją „MVP Racing“ komandos automobilis „Mitsubishi Lancer Evo X“ praėjo be nesklandumų, nors techniniai komisarai automobilį tikrino daugiau kaip pusantros valandos – nuo smulkiausio varžtelio iki sportininkų aprangos bei šalmų.

Antradienį „MVP Racing“ komandą papildė paskutinis trūkstamas narys – technikas Edvardas Liucevičius. Edvardas ką tik grįžo iš Dakaro Ralio maratono, kur padėjo Benedikto Vanago komandai.

„MVP Racing“ komanda Monte Karlo ralyje
„MVP Racing“ komanda Monte Karlo ralyje

Trečiadienį lenktynininkai nuo ankstyvo ryto susirašinėja likusius du greičio ruožus, o po pietų dalyvaus bandomajame greičio ruože.

Antradienį per treniruotes Deividui Jociui teko panaudoti visas savo prancūzų kalbos žinias. Nors Monte Karlo apylinkėse vyksta Pasaulio ralio čempionatas, visi teisėjai kalba išskirtinai tik prancūziškai ir susikalbėti su jais yra itin sunku. Tačiau Deivido mama jau keletą metų gyvena Prancūzijoje, dėl to sportininkui dažnai tenka lankytis šioje šalyje ir jis neblogai žino prancūzų kalbą – tai ne vieną kartą išgelbėjo lenktynininkus nuo nesusipratimų ar gaišaties.

„Pastebėję, kad galiu susikalbėti prancūziškai, teisėjai tarsi pasikeisdavo – mūsų ekipažas buvo vaišinamas ir saldainiais, ir bananais, o vieną kartą mums teisėjai pasiūlė net arbatos“, – savo linksmais nuotykiais dalinosi Deividas Jocius.

Nuo vakar Monte Karle jau įsikūrė visi lenktynininkai – servise jau verda darbas, visos komandos jau išsiskleidė savo palapines ir pasiruošė ketvirtadienio kovai – nuo gamyklinių iki privačių komandų.

VIDEO: Deividui Jociui Monte Karlo ralyje teko panaudoti ir prancūzų kalbos žinias

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius