Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dykumų lenktynėse Abu Dabyje susižeidė šeši dalyviai, lietuviai pritrūko degalų

Antrąją „Abu Dhabi Desert Challenge“ dieną lenktynių medikai evakuavo šešis sužeistuosius, keturis iš jų – su stuburo traumomis. Lietuviai V.Žala ir S.Jurgelėnas greičio ruožo pabaigoje pritūko kuro.
V.Žala ir S.Jurgelėnas
V.Žala ir S.Jurgelėnas / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Abu Dabio dykumų maratonas ir toliau rodo savo nagus. Šiandien medikų pagalbos prireikė net keturiems motociklininkams ir dviejų automobilių ekipažams. Pirmosios dienos lyderis Nani Roma šiandien finišavo rikiuotės gale.

Ispanas net kelis kartus stojo ilsėtis dėl prastos sveikatos būklės, komandos draugai desperatiškai bandė padėti Dakaro žvaiždgei, bet šis finišavo nuo lyderio atsilikęs beveik tris valandas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Nani Roma
Tomo Markelevičiaus nuotr./Nani Roma

Motociklininkų gretose lyderio vaidmenį perėmė Marcas Coma, tačiau nuo jo tik pusantros minutės atsilieka jaunasis britas Samas Sunderlandas.

Komandos „TAEM Group“ ekipažas Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas šios dienos greičio ruože sustojo likus penkiems kilometrams iki finišo. Sportininkų visureigiui netikėtai baigėsi kuras. Nors ekipažui vis dėlto pavyko finišuoti, lietuviai sugaišo daugiau nei valandą laiko kuro paieškoms.

„Esu beveik garantuotas, kad po šeštadienio „blyno“ kuro sistemoje turime nuotėkį. Visą dieną kabinoje tvyrojo benzino kvapas. Mechanikai ieškos priežasčių, tikiuosi rytoj viskas bus gerai“, – sakė V.Žala.

Tomo Markelevičiaus nuotr./V.Žala ir S.Jurgelėnas
Tomo Markelevičiaus nuotr./V.Žala ir S.Jurgelėnas

Šturmanas Saulius Jurgelėnas pasakojo, kad dienos planas pilnai įgyvendintas.

„Pirmąjį trasos ketvirtį važiavome „mokomuoju“ režimu – palaipsniui išsiaiškinome automobilio galimybes ir techniškai įveikinėjome klastingas vietas. Vėliau tolygiai didinome tempą. Vieną kartą užstrigome ant kopos viršūnės, tai teko ir kastuvus išsitraukti. Sugaišome apie 20-25 minutes. Jei ne apmaudus kuro pasibaigimas prieš finišą, tai diena būtų tikrai pavykusi. Be abejo, alinantis karštis atėmė daug jėgų, bet tokia šių lenktynių specifika“, – dalijosi įspūdžiais S.Jurgelėnas.

VIDEO: V.Žala ir S.Jurgelėnas dykumoje kasė smėlį ir pritrūko degalų

Balandžio 8 dieną laukia 256 kilometrų greičio ruožas. Jis prasidės aukštų ir klastingų kopų masyve. Antroji trasos dalis kiek lengvesnė, bet nestokojanti klampaus smėlio. „TAEM Group“ ekipažas, perkeltas į nacionalinę įskaitą, gavo naują numerį – 353.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius