-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dykumų ralis Abu Dabyje: Lietuvos lenktynininką S.Jurgelėną po šuolio nuo tramplino išgabeno sraigtasparnis

15min.lt iš Abu Dabio dykumų ralio pasiekė prastos žinios. „Abu Dhabi Desert Challenge“ lenktynės prasidėjo šeštadienį. Automobiliu „OSCar“ lietuviai važiavo vos 2 kilometrų ilgio žiūrovams skirtame specialiame greičio ruože tarptautiniame Al Forsano sporto kurorte.
Ralio maratonų čempionatas Abu Dabyje, antroji diena
Ralio maratonų čempionatas Abu Dabyje, antroji diena / T.Tumalovičiaus nuotr.

 Deja, Lietuvos ekipažas, po vakarykščių įžanginių lenktynių užėmęs antrąją vietą, sekmadienį patyrė didelė nesėkmę. Po šuolio nuo tramplino Benedikto Vanago šturmanas Saulius Jurgelėnas patyrė stuburo traumą. lenktyninkas sraigtasparniu išgabentas į ligoninę.

Priminsime, kad dar šeštadienį lietuvių ekipažas buvo puikios nuotaikos. Benediktas Vanagas džiaugėsi, kad įvykdė planą išsikovoti puikią startinę poziciją.

„Sekmadienį iš Abu Dabio judame į dykumą. 290 km iš visos 400 km trasos bus greičio ruožas. Vis kita – smėlis, pereinantis į kopas. Šia sunkiąja trasos dalimi važiuosime antroje dienos dalyje. Kadangi prieš mus pravažiavę tik keturračiai ir tik vienas automobilis, tikimės, kad susiorientuoti bus nesunku. Toks buvo mūsų taktinis sumanymas ir mes jį įvykdėme“, – kalbėjo Benediktas prieš atsakingą sekmadienio startą. Kas mūsų nenužudo, padaro tik dar stipresniais...

Papildyta 13.05 val. 15min.lt duomenimis Sauliui Jurgelėnui nenutiko nieko ypatingai blogo, didelio pavojaus sveikatai nėra. Pasak lenktynininkų, nugarą šturmanui suskaudo automobiliui nušokus nuo kopos. Šiuo metu ligoninėje atliekami tyrimai, daromos rentgeno nuotraukos, stuburas tiriamss tomografu. Pirminiais duomenimis lūžimų išvengta.

Beje, dar prieš lemtingą šuolį lietuvių ekipažui, važiuojant 160 km/val sprogo ratas. Tačiau pasekmių tąkart išvengta.

Komentuodamas šią situaciją lenktynininkas Benediktas Vanagas pasakė, kad „ralis jau baigtas ir reikia laukti kitų startų“. Ir optimistiškai pridūrė: „Kas mūsų nenužudo, padaro tik dar stipresniais“.

Papildyta 14.15 val.  Po pietų išplatintas oficialus pranešimas apie sekmadienio įvykius Abu Dabyje.

Jame patvirtinama 15min.lt skelbta informacija. Pirmiausiai važiuojant dideliu greičiu sprogo galinė latviškojo „OSCar 03“ padanga. Gumos atplaišos apgadino galinę automobilio dalį, tačiau sustoję ir pakeitę ratą, lietuviai galėjo tęsti varžybas, nors ir buvo sugaišta brangaus laiko.

Tačiau visai netrukus šuolis per dykumos kopą pasirodė buvęs lemtingas. Nors po stipraus nusileidimo automobilis praktiškai nenukentėjo ir buvo tinkamas važiuoti toliau, ekipažo šturmanas – S.Jurgelėnas pajuto stiprų skausmą stuburo srityje. 

Apie įvykį informavus varžybų organizatorių, šis reagavo labai operatyviai ir į pagalbą pasiuntė sraigtasparnį, kuris S.Jurgelėną nugabeno į ligoninę. Čia pirminės apžiūros metu kaulų lūžių nepastebėta, tačiau lenktynininkas buvo išgabentas į kitą ligoninę detalesnei apžiūrai. Laimei, ir čia patvirtinta, kad rimtų traumų išvengta, nepaisant to, lietuvių ekipažas nusprendė pasitraukti iš varžybų. 

Nors ralio reido varžybose automobilių pakaba yra specialiai sukonstruota didelėms apkrovoms atlaikyti, nugaros traumos yra dažna dalyvių pasitraukimo priežastimi. Šį kartą taip nutiko mūsų atstovams. 

Kitos varžybos B.Vanagos ir S.Jurgelėno ekipažo laukia gegužės 1-7 dienomis, kuomet Tunise startuos „Rallye International de Tunisie“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius