Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ecclestone'as šokiravo: Sennos mirtis padėjo „Formulei-1“ (video)

„Formulės-1“ vadovas Bernie Ecclestone'as vėl nustebino pasaulį. Šį kartą komentuodamas lenktynininko Ayrtono Sennos mirtį: „Sennos mirtis buvo nelaimė, tačiau po to reklama buvo milžiniška – Sennos mirtis padėjo „Formulei-1“.
B.Ecclestone'as garsėja kontraversiškais pareiškimais
B.Ecclestone'as garsėja kontroversiškais pareiškimais. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Ayrtonas Senna

„Gaila, kad praradome Ayrtoną. Jis buvo populiarus, tačiau daugelis žmonių tik per reklamą, kurią atnešė jo mirtis, susidomėjo „Formule-1“, – brazilų laikraščiui „Folha de Sao Paulo“ sakė B.Ecclestone'as. Vėliau britas nutarė atsiriboti nuo savo citatų, tačiau žurnalistas turėjo pokalbio įrašą ir paleido jį netgi per radiją.

„Formulės-1“ bosas jau anksčiau išsišoko keistais pareiškimais. Interviu „Times“ jis pagyrė Adolfą Hitlerį: „Jis tiesiog sudėliojo kai kuriuos dalykus į savo vietas.“ Tiesa, vėliau jis tai pavadino nesusipratimu ir atsiprašė. Tame pačiame interviu B.Ecclestone'as teigiamai atsiliepė apie Saddamą Husseiną ir talibus.

Naujausia savo kalba apie A.Senną jis šokiravo pirmiausia visus brazilus, nes 34 metų avarijoje tragiškai žuvęs lenktynininkas Brazilijoje dievinamas. A.Senna buvo triskart „Formulės-1“ pasaulio čempionas (1988, 1990 ir 1991 metais). Visi žavėjosi juo dėl greičio – ne veltui jis laikomas greičiausiu pilotu istorijoje.

1994 metais San Marino „Grand Prix“ lenktynėse brazilas posūkyje nesuvaldė „Williams-Renault“ bolido ir trenkėsi į sieną. Jis sunkiai susižeidė galvą ir greitai mirė. Piloto mirtis paskatino dar labiau sustiprinti „Formulės-1“ lenktynių saugumą. Po A.Sennos tragiškos žūties „Formulėje-1“ daugiau mirčių nebuvo.

VIDEO: Ayrton Senna Fatal Crash 15 years later

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius