Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Elektrėnuose varžėsi Lietuvos vandens motociklų čempionato dalyviai

Rugpjūčio 1-2 dienomis Elektrėnuose vandenyje buvo karšta, čia įvyko Lietuvos vandens motociklų sporto federacijos organizuotos „Rytų Europos taurės“ bei Lietuvos vandens motociklų čempionato III etapo varžybos.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Elektrėnai

Į šias varžybas susirinko stipriausieji sportininkai ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Lenkijos, Latvijos, Estijos, Rusijos, Baltarusijos bei Ukrainos. Sportininkai rungėsi vienuolikoje skirtingų klasių, suskirstytų pagal sportininko patirtį, vandens motociklo galingumą ir modelį.

Kovos vandenyje – nenuspėjamos

Elektėnų mariose visą savaitgalį virė aistringos kovos dėl Rytų Europos taurės nugalėtojo vardo. Sekmadienio popietę, po savaitgalį vykusių kovų, buvo paskelbti varžybų prizininkai bei nugalėtojai. Stovimų vandens motociklų grupėje nepralenkiamas net 4-iose klasėse buvo Latvijos sportininkas Arturas Brencis.

Jis negalėjo dalyvauti 5-oje klasėje, kadangi ji buvo skirta tik moterims, todėl „SKI Ladies“ klasėje čempione tapo taip pat latvė – Baiba Lace. Sėdimų vandens motociklų klasėje „Run SD Spark“ čempionu tapo latvis Janis Burka, kuris ant prizininkų pakylos kilo kartu su dviem lietuviais – Tomu Gaidamovičiumi (2 vieta) bei Mindaugu Skarbaliumi (3 vieta).

Pradedančiųjų plaukiančių standartiniais vandens motociklais klasėje kovos virė iki pat paskutiniųjų minučių. Pirmosios dvi vietos atiteko Lenkijos atstovams Bogdanui Wachui ir Alanui Kolodziejekui, trečioji vieta iškeliavo į ruso Olego Mixeevo rankas. Greičiausias šiose varžybose iš lietuvaičių buvo 5-ąją vietą užėmęs Jonas Raudeliūnas.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

Kitoje pradedančiųjų klasėje „Run beginners Open“ ant pakylos lipo net du lietuviai – Dainius Tareila (1 vieta) ir Jonas Dabrila (3 vieta), antroji vieta atiteko Olegui Mixeevui.

Įnirtingiausios kovos vyko profesionalų klasėse „Run Pro Am Stock“ bei „Run Pro Limited“. Jose pretendentai į prizininkus keitėsi kiekviename rate, emocijos liejosi ne tik plaukimo metu bet ir po jo. Minėtųjų klasių nugalėtoju tapo Lenkijos sportininkas Jacekas Szubertas, antrųjų vietų abiejose klasėse neapleido Rusijos atstovas Romanas Klimenko, o didžiausia kova vyko dėl trečiosios vietos tarp dviejų lietuvaičių – Redo Petkevičiaus bei Mindaugo Jačiausko.

„Run Pro Am Stock“ klasėje 3-ioji vieta atiteko Mindaugui Jačiauskui, o „Run Pro Limited“ klasės trečiosios vietos laimėtoju buvo Redas Petkevičius. Pačiais galingiausiais vandens motociklais plaukiančių profesionalų klasėje „Run Pro GP“ pirmąsias dvi vietas nuo pat pirmojo plaukimo išlaikė ir prizininkais tapo Lenkijos sportininkai –  Andzejus Wišniewskis (1 vieta) ir Marcinas Senda (2 vieta), o trečiosios vietos Gediminui Leonui neužleido ir dar vieną prizininkų pakylos laiptelį užpildė lietuvis Tomas Gurkšnys.

„Džiaugiamės, kad šios varžybos praėjo be didelių incidentų ir kad jos sulaukia vis didesnio dėmesio tiek iš kaimyninių šalių sportininkų, tiek ir iš žiūrovų. Šiais metais negalime skųstis, kad sportininkų dalyvavusių Rytų Europos taurės varžybose skaičiua buvo mažas – jis siekė 60 sportininkų. Žinoma visada turime kur tobulėti kaip organizatoriai, bet progresas yra matomas.“ – pasakojo varžybų vyriausiasis teisėjas Arnoldas Mačys.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

Slalomo varžybos – mėgėjams ir ne tik

Šeštadienio vakarą pasibaigus dviems varžybų plaukimams buvo vykdomos kitokio pobūdžio varžybos, kurios buvo skirtos megėjams bei profesionalams. „Dar kartą pasikartosiu – šiomis varžybomis norime visus pakviesti dalyvauti varžybose ir juos ugdyti kaip sportininkus, o ne kaip vandens „chuliganus“, kurie gadina kitiems atostogas. Todėl mūsų šio sezono idėja ir yra – „Negadink kitiems atostogų – dalyvauk varžybose“. – Kalbėjo Lietuvos vandens motociklų sporto federacijos prezidentas Tomas Gurkšnys.

Slalomo varžybose atskirose klasėse dalyvavo sportininkai ir šio sporto megėjai. Neturintiems savo vandens motociklo organizatoriai suteikė galimybę plaukti remėjų skirtu motociklu specialioje klasėje. Moterų klasėje „Spark Ladies“ greičiausia buvo Viktorija Jasiūnaitė. „Spark“ klasėje ant nugalėtojų pakylos lipo latvis Janis Burka (1 vieta), Darius Bicinauskas (2 vieta) bei Tomas Gaidamovičius (3 vieta).

„Amateur“ klasėje greičiausias buvo Dainius Tareila, jam nusileido sportininkas iš Rusijos Olegas Mixeevas bei trečiąją vietą užėmęs Paulius Krukauskas. Standartinių vandens motociklų klasėje ant nugalėtojų pakylos lipo 2 broliai iš Rusijos Romanas (1 vieta) ir Dmitrijus (3 vieta) Klimenkos, o antroji vieta atiteko Mindaugui Jačiauskui. „Open“ klasėje pirmosios dvi vietos atiteko tiems patiems broliams iš Rusijos Romanui ir Dmitrijui, o trečioji vieta liko lietuvio Tomo Gurkšnio rankose.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

Liko paskutinis etapas

Šį sezoną Lietuvos čempionate jau įvyko 3 etapai, liko tik vienas, kurio metu bus sudėti visi taškai galutinėje lentelėje. Iki rugpjūčio 29-30 dienomis Kaune vyksiančių varžybų „Run SD Spark“ klasėje lyderiauja Mindaugas Skarbalius. Pradedančiųjų klasėje „Run beginners Stock“ lyderio pozicijos neapleidžia lenkas Alanas Kolodziejekas, antroji vieta kol kas atitenka lietuviui Juliui Mikutavičiui, o trečioji – tik dviejuose etapuose dalyvavusiam Rafalui Ciepliui.

Kitoje pradedančiųjų klasėje „Run beginners Open“ prizininkų trejete karaliauja lietuvaičiai: pirmosios vietos neužleidžia Linas Petruškevičius, antrąją vietą užima Gediminas Leonas, o pastarąjam nedideliu skirtumu atsilieka trečioje vietoje esantis Dainius Tareila.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

Profesionalų „Run Pro Am Stock“ bei „Run Pro Limited“ klasėse prizininkų trejetas kol kas toks pats – abiejose klasėse: 1 vieta – Jacekas Szubertas (Lenkija), 2 vieta – Mindaugas Jačiauskas (Lietuva) ir 3 vieta – Redas Petkevičius (Lietuva).

Stipriausiųjų klasėje „Run Pro GP“ lyderiai išlieka kaip ir po dviejų etapų: pirmosios dvi vietos padalytos Lenkijos sportininkams Andzejui Wišniewskiui bei Marcinui Sendai, o trečiosios vietos niekam nesiruošia užleisti lietuvis Tomas Gurkšnys.

Paskutinieji štrichai Lietuvos vandens motociklų čempionate bus sudėti Kaune, rugpjūčio 29-30 dienomis, tuo pat metu vyks Baltijos šalių vandens motociklų čempionato finalinės varžybos, tad kovos vandenyje ir dalyvių gausa garantuoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius