Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„ENEOS 1000 km“ lenktynėse – trijų dienų gyvo garso koncertai

Šių metų liepos 15-18 dienomis Palangoje „ENEOS 1000 km“ lenktynėse žiūrovų laukia trys intensyvios dienos pramogų. Lenktynių gerbėjams jau tapo įprasta, kad ketvirtadieniais Palangos centre, Vytauto gatvėje, vyksta lenktynių atidarymas ir „Blue Sheep Super Sprint“ varžybos. Nuolatiniai žiūrovai jau priprato, kad ketvirtadienio vakarais į lenktynes renkasi traukos, taip vadinamo, drago gerbėjai, čia vyksta naktinės „DRAG RACE“ varžybos.
„ENEOS 1 000 km“ lenktynių spaudos konferencija
„ENEOS 1 000 km“ lenktynių spaudos konferencija / Algimanto Brazaičio nuotr.

Ketvirtadienis – išskirtinių automobilių ir „Biplan“ gerbėjams

Liepos 16-osios, ketvirtadienio, renginių programą papildys ir didžiulė automobilių šou–paroda, į kurią suvažiuos kelios dešimtys išskirtinių automobilių. Bus surengta taip vadinamo „stailingo“ paroda. Lankytojų lauks ir gausybė konkursų bei prizų.

Dienos renginius vainikuos didžiulis vakaro koncertas. Didžiojoje lenktynių scenoje koncertuos grupė „Biplan“. Tai bus neeilinis grupės koncertas – populiarieji „Biplan“ surengs specialų grupės 20 kūrybinės veiklos jubiliejui skirtą koncertą, kuriame skambės geriausios visų laikų grupės dainos.

Prieš šios grupės pasirodymą žiūrovai galės pamatyti dar keletą atlikėjų, tarp kurių - ir nedaugeliui težinoma, tačiau charizmatiška ir turinti kasdien didėjantį gerbėjų būrį Aistė su „BrokenLeg“ grupe. Tai neeilinio talento, charizmos, energijos, humoro jausmo aktorė ir dainininkė.

Aistė - ne šiaip aktorė ar dainininkė, ji yra tikras įvykis scenoje! Aistės autorinių dainų koncertai pasižymi išskirtiniu ryškumu, nuoširdumu, unikaliu skambesiu, artistiškumu ir pritrenkiančia energija. „BrokenLeg“ atlieka „Indie avangard“ stiliaus muziką.

Algimanto Brazaičio nuotr./„ENEOS 1 000 km“ lenktynių spaudos konferencija
Algimanto Brazaičio nuotr./„ENEOS 1 000 km“ lenktynių spaudos konferencija

Penktadienį lenktynėse karaliauja „BIX“

Penktadienį, liepos 17 dieną, lenktynių trasoje vyks Lietuvos žiedinių lenktynių čempionato finaliniai važiavimai bei istorinių automobilių lenktynės, o kulminacija trasoje – „ENEOS 1000 km“ lenktynių kvalifikacija.

Mėgstantys ir norintys patys išbandyti savo jėgas prie automobilio vairo galės patenkinti adrenalino poreikį slalomo trasoje. Šalia lenktynių trasos veiks ir visiems vairuojantiems skirta automobilių slalomo trasa, kuri bus atvira net dvi dienas – penktadienį ir šeštadienį. Kiekvienas norintis ir turintis vairuotojo pažymėjimą su savo automobiliu už simbolinį mokestį galės išmėginti savo galimybes „Dunlop“ slalomo taurės varžybose.

Algimanto Brazaičio nuotr./„ENEOS 1 000 km“ lenktynių spaudos konferencija
Algimanto Brazaičio nuotr./„ENEOS 1 000 km“ lenktynių spaudos konferencija

Geriausi bus apdovanoti naujų padangų komplektais

„Dunlop“ slalomas išsiskiria savo demokratiškumu. Tokio formato slalomo varžybų Lietuvoje dar nebuvo. Kiekvienas norintis galės dalyvauti slalomo varžybose tiek kartų, kiek tik panorės. Tačiau įskaitinis bus tik vienas, geriausias parodytas dalyvio laikas.

„Tokių varžybų mes dar nesame darę, tačiau tikimės, kad toks demokratiškas turnyras patrauks daugybę žmonių, kurie savo jėgas galės įrodyti ne tik komentarais, bet ir savo sugebėjimais lenktynių trasoje,“ – apie naują iniciatyvą pasakoja VŠĮ „Promo events“ vadovas Darius Jonušis.

Šioje trasoje bus surengtos ir profesionalų slalomo varžybos, tad kiekvienas mėgstantis šią sporto šaką galės pasimokyti iš tikrų profesionalų.

Algimanto Brazaičio nuotr./„ENEOS 1 000 km“ lenktynių spaudos konferencija
Algimanto Brazaičio nuotr./„ENEOS 1 000 km“ lenktynių spaudos konferencija

Na, o penktadienio vakarą vainikuos didžiulis kultinės roko grupės „BIX“ koncertas. Palyginus retai koncertuojanti, tačiau labai mėgstama roko gerbėjų grupė po „ENEOS 1000 km“ lenktynių kvalifikacijos surengs išskirtinį koncertą, kuriame skambės ne tik seni geri „BIX“ hitai, bet ir naujos, visiškai negirdėtos dainos, nes grupė rudenį ruošiasi pristatyti naują savo dainų albumą ir tai jiems bus puiki generalinė repeticija.

Tai ypatingas koncertas, seno pagerbimas ir naujo gimimas. „BIX“ gros savo visų laikų didžiausius hitus ir su didžiausiu jauduliu ir džiaugsmu padovanos publikai keletą naujų, niekur negirdėtų dainų iš neužilgo pasirodysiančio naujojo „BIX“ albumo.

„Pagaliau mes išnešiojome ir su skausmu bei džiaugsmu gimdome tai, ką pavadinčiau tyru, jausmingu, ekologišku roku. Mūsų daugiametė muzikinė patirtis leidžia kurti brandžius kūrinius ir tas mus džiugina, tikiuosi džiugins ir maloniai nustebins klausytojus," – apie ilgai nešioto kūdikėlio gimimą pasakoja „BIX“ siela Saulius Urbonavičius „Samas“.

Algimanto Brazaičio nuotr./„ENEOS 1 000 km“ lenktynių spaudos konferencija
Algimanto Brazaičio nuotr./„ENEOS 1 000 km“ lenktynių spaudos konferencija

Grupės „BIX“ koncertą apšildys „Mankur“ ir „Bigsuras“.

„Mankur“ - tai jaunų žmonių muzikinis proveržis, apipintas roko, funk'o ir bliuzo garsais. Energingas ritmas ir tekstai, kurie vienu metu verčia ir susimąstyti, ir kartu viską pamiršti. Jie lyg vėjas - vienąkart gali gaiviai užliūliuoti, kitąkart chaotiškai ir nevaldomai pakelti nuo žemės paviršiaus. Veržlūs ir energingi. Nenuspėjami ir išradingi. Grupės kūrybinis kelias prasidėjo 2011 m. „Mankur“ atlieka originalius muzikinius kūrinius, kurių tekstas atliekamas tik lietuvių kalba. Grupė save priskiria akustinio roko žanrui, su funk bliuzo elementais.

„Bigsuras“ – tai keturi muzikantai, kuriems visus jausmus nuolat norisi užrašyti ant lapo, įspausti stygose ir ritmuose. Kuria lietuviškai, nes didžiuojasi savo gimtosios kalbos turtingumu ir puoselėja ją alternatyvioje muzikoje.

„Mūsų muzika kviečia braidyti po plačias žydinčias pievas, niūniuoti lyriškas dainas, ir tuo pačiu trypti iš širdies ir kilnoti kojas pagal ritmingas melodijas,“ – teigia atlikėjai. „Bigsuro“ kredo - „Vieną dieną aš pagaliau rasiu žodžius, ir jie bus paprasti“ (Jack Kerouac). 

Algimanto Brazaičio nuotr./„ENEOS 1 000 km“ lenktynių spaudos konferencija
Algimanto Brazaičio nuotr./„ENEOS 1 000 km“ lenktynių spaudos konferencija

Šeštadienis: geriausi renkasi geriausius

Šeštadienį, ankstyvą liepos 18 dienos rytą, vyks Lietuvos žiedinių lenktynių čempionato du finaliniai važiavimai ir, kaip visada, renginį vainikuos „ENEOS 1000 km“ lenktynės. Startas numatytas 12 val., o finišo prognozuoti negali niekas.

„Pagal taisykles lenktynės negali tęstis ilgiau nei 10 valandų, tačiau tuo šios lenktynės ir žavios, kad niekada negali prognozuoti, kaip ir kada jos pasibaigs,“ – sako „ENEOS 1000 km“ lenktynių organizatorius D. Jonušis.

Po finišo visų žiūrovų laukia ne tik nugalėtojų apdovanojimas, bet ir išskirtinis, vienintelis šį sezoną pajūryje rengiamas POP karalienės Džordanos Butkutės su grupe gyvo garso koncertas „Geriausi renkasi geriausius“.

Džordana koncertuoja itin mažai, tad kiekvienas jos pasirodymas yra nepakartojamas, išskirtinis ir labai mėgiamas gerbėjų.

„Mes labai džiaugiamės, kad tokia kultinė mūsų šalies atlikėja pasirinko vienintelį koncertą prie jūros per „ENEOS 1000 km“ lenktynes. Jos pasirodymas puikiai atitinka visą šios lenktynių savaitės idėją – „Geriausieji renkasi geriausius“. Šios lenktynės net kelerius metus iš eilės yra renkamos kaip geriausias autosporto renginys Lietuvoje, o didesnio nerasite visoje Rytų Europoje. Tuo pačiu turbūt niekas nedrįs ginčytis, kad Džordana yra turbūt viena geidžiamiausių ir didžiausias auditorijas renkančių atlikėjų Lietuvoje,“ – sako D. Jonušis.

Šių metų „ENEOS 1000 km“ lenktynių bilietus jau galima įsigyti adresu www.bilietai.lt, nes vėliau patekti į šį išskirtinį renginį kainuos žymiai daugiau.

Be jau įprastų lenktynių ir visų kitų atrakcijų, šiais metais vairuojančių moterų asociacija „Racing Ladies“ ketina pasirūpinti, kad kol vyrai mėgaujasi lenktynėmis, jų damos ir vaikai neturėtų kada nuobodžiauti.

Vaikams visas tris lenktynių dienas veiks saugaus eismo stovykla. Be to, bus surengta specialia visą savaitę veikianti vaikų stovykla.

„Racing Ladies“ specialiai merginoms žada rengti ir orientacinį automobilių ralį bei gausybę kitų pramogų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius