-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos autokroso čempionate Lietuvos bagių rinktinė varžovams turi paruošusi savų kozirių

Jau kitą savaitgalį, Birželio 4-5 dienomis Vilkyčių autokroso trasoje plazdės daugumos Europos valstybių vėliavos. Čia bus surengtas Europos automobilių kroso čempionato etapas, kurio metu Lietuvoje apsilankys greičiausi autokroso pilotai ir įspūdingiausi šios sporto šakos bolidai.
Temos: 1 Autokrosas

Dalyvių sąraše jau dabar galima išvysti ne vieną lietuvišką pavardę. Prie starto linijos kartu su greičiausiais Europos autokroso meistrais stos ir pajėgiausi Lietuvos lenktynininkai.

Šį kartą apie savo pasišuošimą varžyboms sutiko papasakoti „Buggy 1600” klasėje lenktyniausiantys Tautvydas Urba, Gintaras Morkevičius, Tomas Zavarskis ir Saulius Žunda.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Tautvydas Urba

Europos čempionato etape praeityje dalyavęs Tautvydas Urba pasakoja, kad tokio lygio varžybose aukštu rezultatu jau galima vadinti ne tik poziciją ant podiumo, bet vietą pirmame dešimtuke.

Europos etape net važiuodamas šeštoje vietoje esi laimingas, kad turi tokią aukštą poziciją.

„Pirkome drabužius, šalmus, pirštines, batus, nes reikėjo, kad galiotų homologacija. Keitėme sėdynę, degalų baką. Važiuojant Europoje šis bei tas yra kitaip. O šiaip varžyboms visada ruošiamės atsakingai. Ar važiuotume į kaimo varžybas, ar į Europą, visada bandome planą įgyvendinti maksimaliai.

Esu lenktyniavęs Europos autokroso čempionate Bauskėje. Galiu pasakyti tiek, kad jei Lietuvos čempionato etape važiuoju antroje vietoje, jaučiu, kad yra kažkas ne taip. O Europos etape net važiuodamas šeštoje vietoje esi laimingas, kad turi tokią aukštą poziciją“, – sakė Tautvydas Urba.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Gintaras Morkevičius

Dar vienas Lietuvos sportininkas Gintaras Morkevičius likus savaitei iki varžybų vis dar pluša garaže. Sportininkas sprendžia bagio grandinės problemą, su kuria jau susidūrė praėjusiose varžybose Šakiuose.

Su sena grandine viskas gerai, su nauja, kątik pirkta, to pačio gamintojo, iškart nutrūksta.

„Dabar kaip tik lakstome dėl grandinės. Praėjusį etapą man trūkinėjo grandinė. Nors važiuojame su tokio pačio gamintojo grandine kaip ir pernai, bet pernai dėl to problemų neturėjome. Dabar bėdų turime, todėl sprendžiame šią problemą. Panašu, kad grandinė gali būti brokuota. Su sena grandine viskas gerai, su nauja, kątik pirkta, to paties gamintojo, iškart nutrūksta.

Liko dar savaitė, todėl viską spėsime išspręsti. Nėra kitų variantų. Varžybos bus tikrai geros. Prieš startą mintys optimistinės. Šansų patekti į dešimtuką mažai, bet mėginsime. Juk čia autokrosas. Būna kontaktų, gedimų, avarijų. Matysime. Praėjusiais metais Baltijos šalių čempionate, Vilkyčiuose buvau trečias. Pranašumą turėsime dėl to, kad gerai žinome trasą. Kai nežinai trasos, yra sudėtingiau“, – sakė Gintaras Morkevičius.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Tomas Zavarskis
Tomo Markelevičiaus nuotr./Tomas Zavarskis

Europos autokroso jau yra ragavęs ir dar vienas Lietuvos atstovas Tomas Zavarskis. Lenktynininkas pokalbio metu taip pat dirbo prie savo bagio. Sportininkas teigia, kad didelių remonto darbų neplanuoja – reikia viską išardyti ir dalis pakeisti naujomis. Didesnį dėmesį T.Zavarskis skirs stringantiems guoliams. Jie taip pat bus keičiami naujais.

„Bagis liks toks pats, kaip ir prieš tai, tačiau viską perrinksime ir pakeisime. Viską spėsime padaryti. Dėl laiko nesijaudiname. Gal tik pritrūksime kai kurių detalių, kurias ketinome dėti. Manau, kad būsime pasiruošę tinkamai.

Svečių technika daugiau nei dvigubai brangesnė ir kur kas tobulesnė.

Etapo dalyvių sąrašas mūsų klasėje yra labai galingas. Tikiuosi, kad bus labai žiauri kova dėl pozicijų. Kai pernai buvau etape Vokietijoje, patyriau, ką tai reiškia. Buvo labai sunku. Vienu metu važiavau dvyliktoje vietoje, bet virtau. Bauskės etape esu varžybas baigęs vienuoliktoje vietoje iš 28 dalyvių. Šiemet turiu tikslą būti bent jau tarp dvidešimt greičiausių. Žiūrint į mūsų ir užsienio lenktynininkų techniką, nelabai realu, kad būtų galima finišuoti aukštesnėje pozicijoje. Svečių technika daugiau nei dvigubai brangesnė ir kur kas tobulesnė. Mūsų bagiai plius minus standartiniai. Pas juos standartų praktiškai nėra. Pranašumo ieškosime kažkur kitur. Bandysiu laimėti dėdamas naujas padangas“, – pasakojo T.Zavarskis.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Saulius Žunda

Telefonu atsiliepė ir itin linksmai nusiteikęs Saulius Žunda. Sportininkas juokėsi, kad pirma reikia užsidirbti pinigų ir tik tada kibti į darbus prie bagio. Po kelių akimirkų lenktynininkas jau rimtai pasakojo apie tai, kokie darbai jau padaryti ir kokie dar liko. Saulius Žunda tvirtina, kad Europos autokroso čempionato etapas jam bus didelis iššūkis, tačiau lietuviai čia turės namų sienų pranašumą.

Svečiai su trasa nėra taip gerai susipažinę, kaip mes.

„Baigiu viską perrinkti. Dedu naujus pusašius, granatas, guolius, praktiškai visą priekį. Kadangi artėja didelis renginys, noriu geriau pasiruošti. Aišku, gerai tai, kad per varžybas Šakiuose nieko nesulaužiau.

Mes dar metų pradžioje investavome į bagį ir ekipiruotę, todėl viskas atitinka Europos kroso reikalavimus. Nereikės nieko papildomai perdaryti. Konkurencija trasoje bus didelė, bet todėl bus įdomu dalyvauti.

Galėsiu palyginti save su kitais Europos lenktynininkais, važiuojančiais bagiais. Įdomu pasitikrinti savo jėgas. Mes turime didelį pliusą, nes gerai pažįstame Vilkyčių trasą. Svečiai su trasa nėra taip gerai susipažinę, kaip mes. Manau, kad tai ir bus mūsų koziris šiose varžybose. Turėtų būti įdomios varžybos tiek mums, tiek žiūrovams“, – sakė Saulius Žunda.

Organizatorių nuotr./Europos autokroso čempionato etapas Vilkyčiuose
Organizatorių nuotr./Europos autokroso čempionato etapas Vilkyčiuose

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius