Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Formulės-1“ bolidas išbandė aukščiausią kelią planetoje

„Red Bull Racing“ komanda toliau tęsia šou programą įvairiausiuose pasaulio kampeliuose. Jau buvo pasivažinėjimų Maskvos centre, paplūdimiuose ir pan. Paskutinis jų žygis – pasivažinėjimas aukščiausiu pasaulio keliu Himalajų kalnuose.
„Red Bull Racing“ F-1 bolidu išbandė aukščiausią kelią pasaulyje
„Red Bull Racing“ F-1 bolidas išbandė aukščiausią kelią pasaulyje. / Organizatorių nuotr.

Pamenate „Red Bull“ bolido pasivažinėjimą Vilniaus Konstitucijos prospektu? Smagus renginys buvo. Jei ne tas prakeiktas lietus, būtumėm net „Formulės-1“ bolido ir „Porsche Carrera GT“ „drago“ lenktynes išvydę...

Tuo pačiu Vilniaus gatvėse matytų „Red Bull RB1“ bolidu komanda pasivažinėjo Himalajuose. Kelias, kuriuo jie važiavo, vadinamas aukščiausiu keliu pasaulyje. Nors dėl šio fakto kyla daug ginčų, rekordų knygos sako, kad būtent į Tibetą vedantis kelias yra pats aukščiausias.

Prie šio specialiai parodomiesiems važiavimams perdaryto bolido vairo sėdėjo šveicaras Neelas Jani. Jis įveikė kelią, kurio pradžios ir pabaigos taškų aukščiai skiriasi 2 135 m. Startas buvo duotas 3,4 km virš jūros lygio.

„Formulės-1“ bolidas nėra pritaikytas veikti tokiomis oro sąlygomis, todėl teko jį modifikuoti. Nors negalime pasakyti, kas buvo padaryta, galime konstatuoti, kad mechanikams pavyko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius