Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Formulės-1“ taškų skyrimo sistema gali būti pakeista dar kartą

Tarptautinės automobilių federacijos (FIA) patvirtinta ir nuo 2010 metų čempionato įsigaliosianti nauja taškų skyrimo sistema gali būti pakeista dar kartą, atskleidė „Ferrari“ komandos vadovas Stefano Domenicali.
Akimirka iš lenktynių
Jeigu taškų skyrimo taisyklės būtų dar kartą pakeistos, taškų nuo 2010 metų „Formulės-1“ čempionato pelnytų ir kvalifikacijos nugalėtojai bei greičiausio lenktynių rato autoriai. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Autosportas

Jo teigimu, naujoji taškų skyrimo sistema gali būti patobulinta, taškus skiriant ne tik lenktynių nugalėtojams, tačiau ir kvalifikacijos laimėtojams bei greičiausio rato lenktynėse autoriams.

„Naujoji taškų skyrimo sistema greičiausiai dar bus peržiūrėta. Siūloma taškais apdovanoti ne tik greičiausius lenktynėse, tačiau ir kvalifikacijoje bei greičiausio varžybų rato autorių“, – vienam italų laikraščiui prasitarė „Ferrari“ komandos vadovas.

Pagal po šio sezono pakeistą ir nuo 2010 metų įsigalioti turinčią naująją taškų skyrimo sistemą apdovanojami būtų pirmąsias dešimt vietų lenktynėse užėmusių pilotų: pirmas – 25, antras – 20 ir t. t. – 15, 10, 8, 6, 5, 3, 2, 1.

Tuo tarpu iki šiol „Formulėje-1“ taškai lenktynėse buvo skiriami tik pirmoms aštuonioms vietoms – 10, 8, 6, 5, 4, 3, 2 ir 1.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius