Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Fotokonkursas: Aštuoniasdešimt autosporto metų nuotraukose

Pergalės džiaugsmas ir pralaimėjimo kartėlis, galingi automobiliai ir legendomis tapę vardai. Šimtai tūkstančių nuvažiuotų kilometrų ir neįsivaizduojami kiekiai sunaudotų padangų. Azartiškas pasiryžimas kuo greičiau pasiekti finišą ir begalinis noras laimėti. Rizika, kova, greitis – automobilių sporte jų netrūksta.
Fotokonkursas: Aštuoniasdešimt autosporto metų nuotraukose
Fotokonkursas: Aštuoniasdešimt autosporto metų nuotraukose / GAZAS.LT iliustr.

Kai tarpukariu Lietuvoje buvo organizuojamos pirmosios automobilių lenktynės ir pačių automobilių gatvėse nebuvo tiek jau daug. Lenktynių dalyvių saugumas buvo jų pačių reikalas, o ir automobilių lenktynių atsiradimą ir populiarėjimą pasaulyje labiausiai lėmė gamintojų poreikis parodyti, kas per daiktas ta mašina.

1931-aisiais, vos dešimtmečiu vėliau nei krepšinis Lietuvoje užgimęs automobilių sportas, šiemet švenčia solidų 80-ąjį jubiliejų. Per praėjusius metus tradiciją lenktyniauti kaimyno „Volga“ pakeitė specialiai lenktynėms paruošti galingi „bolidai“, savaitėmis trukusius varžybų maratonus – vienos ar dviejų dienų lenktynės, lenktyniavimą bendro naudojimo keliais – specialios trasos ir uždari greičio ruožai. O ir sumuštinių pietums lenktyninio automobilio bagažinėje kažin ar rastume...

Automobilių sportas Lietuvoje – ne tik ralis. Pergalėmis Europoje didžiuojasi ir kroso bei rali-kroso lenktynininkai, iš pirmo žvilgsnio neįveikiamomis pelkėmis driekiasi visureigių bekelės varžybų trasos, gerus 50 metų žiedinių lenktynių entuziastai renkasi Kačerginės „Nemuno žiede“.

Kaip per šiuos dešimtmečius keitėsi automobiliai? Kaip atrodė lenktynės prieš kelis dešimtmečius ir kaip jos atrodo dabar? Kokios emocijos sieja automobilių sporto legendas ir šių dienų žvaigždes?

Lietuvos automobilių sporto federacija (LASF) ir GAZAS.LT kviečia dalyvauti fotografijų konkurse, skirtame autosporto 80-ajam gimtadieniui paminėti. Dalyvauti konkurse gali visi, tiek profesionalūs fotografai, tiek mėgėjai, el.paštu ralis@15min.lt iki lapkričio 2 d. atsiuntę nuotraukas, atspindinčias Lietuvos automobilių sporto kasdienybę.

Laukiamos tiek senos, archyvinės nuotraukos, tiek švieži, mūsų dienų autosportą atspindintys kadrai!

Fotografijų konkurso temos:

I. Emocijos
II. Technika
III. Už kadro

Konkurso dalyvių, kuriuos rinks tiek GAZAS.LT skaitytojai, tiek specialiai sudaryta komisija, laukia ne vienas įspūdingas prizas, o geriausio kadro autoriaus laukia pasivažinėjimas su Lietuvos ralio čempionu N4 klasėje Vytautu Švedu!

O gal ir Jūsų tėvų ar senelių fotoarchyvuose slepiasi nuotraukos iš automobilių sporto varžybų? Verta patikrinti, nes įspūdingiausio istorinio kadro (iki 2000 metų) autoriui bus padovanota galimybė pasivažinėti kartu Lietuvos ralio čempionu A2000 klasėje Dmitriju Miačinu!

Kiekvienos temos nugalėtojui VŠĮ „Ekstremvita“ dovanoja ekstremalaus vairavimo pamoką Kačerginės „Nemuno žiede“ kartu su lenktynininku ir autosporto treneriu Artūru Pakėnu, trims geriausių kiekvienos temos fotografijų autoriams LASF dovanoja E.Jako knygų „Nuo rato iki greičio rekordų“ rinkinius.

Siųsdami nuotraukas nurodykite savo vardą, pavardę, miestą, konkurso temą, kuriai teikiate nuotrauką ir trumpą komentarą, kur ir kada fotografuota.

Fotokonkurso nugalėtojai bus apdovanoti lapkričio 8 d., Lietuvos automobilių sporto 80-ies metų jubiliejaus šventėje: renginio metu bus paskelbtas geriausių Jūsų fotografijų parodos, keliausiančios per Lietuvą, startas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius