Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Greičiausiems – kelionė po Europą

Šeštadienio pavakarę „Fun2Go Plytinės“ kartodrome Vilniuje baigėsi signataro Egidijaus Bičkausko iniciatyva antrus metus paeiliui surengtas kartingo turnyras, skirtas Tarptautinei vaikų gynimo dienai. Jame varžėsi beveik pusšimtis vaikų iš 28-ių šalies vaikų globos namų, rašoma pranešime spaudai.
Varžybose netrūko atkaklios kovos
Varžybose netrūko atkaklios kovos / L.Pučinsko nuotr.
Temos: 1 Europa

Stebėdamas atkaklias vaikų globos namų auklėtinių batalijas „Promo Sporto“ direktorius Darius Jonušis džiaugėsi sveikintina signataro ir daugelio šio renginio rėmėjų iniciatyva surengti dar vieną šventę šiems vaikams, kuriems jų tikrai stinga.

„Jei šis turnyras, surengtas jau antrą kartą, daugeliui jų dalyvių ir netaps tramplynu į automobilių sportą, tai maloniu atradimu ir nauju bendravimo džiaugsmu – tikrai“, - neabejojo renginio viešnia, vaiko teisių apsaugos kontrolierė Edita Žiobienė.

Absoliučiai daugumai visų grupių vaikų, kuriuos į šį turnyrą atrinko patys vaikų globos įstaigų vadovai ir kolektyvai, tai buvo pirmoji pažintis su kartais, kurie ne veltui tituluojami tikruoju automobilių sporto pradžiamoksliu. Dar gerokai iki renginio pradžios net pats signataras kartu su globos įstaigų darbuotojais keletą vaikų buvo atvežęs į kartodromą, o kiti intensyvesnes pažinties su nauja technika ir treniruočių pamokas gavo prieš pat turnyro pradžią.

Tačiau imlūs vaikai net permainingomis oro sąlygomis trasoje įrodė, kad trenerių instruktažai buvo tikrai naudingi. Suprantama, stokojant įgūdžių neišvengta slydimų, suktukų trasoje ir net apsilankymų už jos ribų, tačiau kova buvo tikrai atkakli ir permaininga, kokios neretai stinga net čempionato batalijose.

Nepaisant, kad kvalifikaciniuose važiavimuose užėmė tik antrąją vietą, finalinį 12-14 metų amžiaus grupės važiavimą laimėjo Arminas Bartulis iš Kauno „Atžalyno“ vaikų globos namų (VGN). Arminas pagal šio turnyro nuostatus ne tik kopė ant aukščiausiojo nugalėtojų pakylos laiptelio ir be visų nugalėtojui skirtų dovanų iškovojo ir pažintinę kelionę prie jūros visai savo komandai, įskaitant ekskursijas po jūrų muziejų, išvyką laivu į atvirą jūrą, apsilankymą „Omnitel 1000 km. lenktynėse“ ir kitas atrakcijas.

Antras šioje grupėje finišo liniją kirto kvalifikacijoje geriausią laiką parodęs Jonas Malinauskas iš Šakių VGN, o trečiąją vietą užėmė Audrius Blankas iš Pajūrio VGN.

Geriausi rato įveikimo laikai, atkakliausios batalijos – taip galima apibūdinti visas kovas 15-16 metų auklėtinių grupėje, kurios finalą laimėjo Trakų VGN atstovas Lionginas Šareika, savo komandai iškovojęs irgi labai jos geidžiamą prizą – kelionę prie jūros. Lionginas finale pranoko Rimgaudą Šavalinską iš Panevėžio Algimanto Bandzos kūdikių ir vaikų globos namų bei trečiąją vietą užėmusį Ovidijų Viničenko iš Molėtų VGN.

Kelione prie jūros apdovanota ir geriausia palaikymo komanda, kuria pripažinta LKMS vaikų ir jaunimo paramos centro ekipa.

Itin permaininga kova vyko merginų grupės važiavimuose, o visai Trakų VGN ekipai kelionę prie jūros iškovojo finalinį važiavimą laimėjusi jos atstovė Jurgita Šareikaitė. Jurgita aplenkė antrąją prizininkę, Kauno savivaldybės VGN auklėtinę Vitaliją Titaitę ir trečioje vietoje likusią Česlavą Korviną-Petrovskają iš LKMS vaikų ir jaunimo paramos centro.

Kiekvienos grupės pirmieji du nugalėtojai pateko į superfinalą, kuriame varžėsi dėl signataro turnyro pagrindinio trofėjaus – kelialapio nugalėtojui ir visai jo komandai po Europą.

Čia savo pranašumą dar kartą įrodė absoliučiu turnyro nugalėtoju tapęs L. Šareika, pranokęs A. Bartulį, J. Malinauską, R. Šavalinską, J. Šareikaitę ir V. Titaitę.   

Kaip ir prieš metus vykęs, taip ir antrasis signataro E. Bičkausko kartingų turnyras jo dalyviams tapo puikia švente ne tik lenktynių trasoje, bet ir bendraujant tarpusavyje, klausantis pamėgtų atlikėjų – grupės „69 danguje“ ir Radžio.

Pats šventės sumanytojas E. Bičkauskas, turnyro dalyvių šiltai pasveikintas su gimtadieniu, padėkojo draugams ir pažįstamiems už vaikams pateiktas saldžias ir kitokias dovanas, o už didžiausią paramą – Vilniaus miesto savivaldybei ir Policijos departamentui ir pakvietė kitais metais vaikų gynimo dieną irgi pažymėti kartu šalies vaikų globos įstaigų auklėtiniais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius