-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Gretos Kildišienės išgarsintas „Range Rover“: mėnesinė įmoka – didesnė už minimalią algą

Parlamentarė Greta Kildišienė įklimpo pasiteisinimų dėl jos naudojamo automobilio labirinte. Ji vairuoja „Range Rover“, kuris nuosavybės teise priklauso Ramūno Karbauskio valdomam „Agrokoncernui“, o iš šios įmonės jį nuomojo G.Kildišienės giminaitis, leidžiantis jai neatlygintinai naudotis transporto priemone. Pranešama, kad šis giminaitis – politikės mama.
„Range Rover Evoque“
„Range Rover Evoque“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Situacija yra itin paini, nes G.Kildišienė yra Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininko Ramūno Karbauskio pavaduotoja, o šis – „Agrokoncerno“ akcininkas.

Visuomenė tokią veiklą vertina kaip viešų ir privačių interesų supainiojimą, o kiti su LVŽS partija į valdžią patekę žmonės, pavyzdžiui, premjeras Saulius Skvernelis, ragina kuo greičiau spręsti šį konfliktą.

„Agrokoncernas“ 15min patvirtino, kad nuomos sutartis su G.Kildišienės giminaičiu buvo pasirašyta jau kitą dieną po to, kai koncernas įsigijo „Range Rover“. Kokia buvo šio automobilio nuomos kaina, koncernas neatskleidžia, tik pripažįsta, kad automobilių nuoma nėra nuolatinė jo veikla.

Pažymime, jog už šį automobilį kiekvieną mėnesį yra mokamos įmokos. Visą kainą pirkėjas yra įsipareigojęs sumokėti per kelerius metus – tik tuomet nuosavybės teisė pereis pirkėjui

„Agrokoncernas“ „Range Rover“ sutarties pagrindu įsigijo 2016-02-09. Šis automobilis apskaitytas kaip lengvasis keleivinis automobilis (nekomercinės paskirties). Sutartis dėl nuomos sudaryta 2016-02-10“, – nurodė koncernas.

„Agrokoncernas“ atsisako atskleisti, kokį nuomos mokestį ėmė už „Range Rover“. Esą tai – konfidenciali informacija.

„Sutartyje yra įtvirtintas konfidencialumo įsipareigojimas – neatskleisti tretiesiems asmenims sutarties ir su sutartimi susijusių sąlygų tretiesiems asmenims, išskyrus teisės aktuose nustatytus atvejus. Todėl konkrečių šios sutarties sąlygų nurodyti negalime. Pažymime, jog už šį automobilį kiekvieną mėnesį yra mokamos įmokos. Visą kainą pirkėjas yra įsipareigojęs sumokėti per kelerius metus – tik tuomet nuosavybės teisė pereis pirkėjui“, – teigiama koncerno atsakyme 15min.

Akivaizdu, kad nei G.Kildišienė, vertinant jos deklaruotas pajamas 2016-aisiais (4 367 Eur iki mokesčių arba vidutiniškai po 364 eurus per mėnesį), nei jos mama Vladislava Mikalauskienė, esanti vieną darbuotoją turinčios ir jokios informacijos apie pajamas neteikiančios įmonės „Greta Gretos“ direktorė, tokio automobilio įsigyti negalėtų.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis ir Greta Kildišienė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis ir Greta Kildišienė

Anksčiau G.Kildišienės mama dirbo Panevėžio vaikų lopšelio-darželio „Vyturėlis“ auklėtoja, pastaruosius dvejus metus dirbo auklėtoja darželyje „Taika“. Pastarosios įstaigos administracija BNS patvirtino, kad V.Mikalauskienė darbą paliko savo iniciatyva gruodžio 14 dieną.

Tiesa, G.Kildišienė deklaravo turinti 15 000 eurų piniginių lėšų.

Pirmoji įmoka – didesnė už deklaruotas metines pajamas

Pats pigiausias „Range Rover Evoque“, kaip skelbiama oficialaus jo atstovo „Inchcape Motors“ tinklalapyje, kainuoja nuo 36 400 Eur. Įsigyjant automobilį lizingu, privaloma pradinė įmoka siekia 15 proc. visos turto vertės – 5 046 Eur. Jeigu lizingo laikotarpis 60 mėnesių (ilgiausias įmanomas), o likutinė vertė – 0 proc., kaip nurodoma „Agrokoncerno“ pateiktame atsakyme, tuomet mėnesinė įmoka už „Evoque“ siekia 556 Eur. Tokią kainą tektų kas mėnesį pakloti norint įsigyti automobilį iš oficialaus „Range Rover“ atstovo Lietuvoje – „Inchcape Motors“.

Tačiau tai įmoka už bazinės komplektacijos „Evoque“, o daugelis šių visureigių parduodama už aukštesnę kainą – 45 ar 50 tūkst. eurų. Tokiu atveju mėnesinė lizingo įmoka viršytų 700 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius