Gustas Grinbergas antrosiose NASCAR lenktynėse Ispanijoje – vėl ant podiumo

Gustas Grinbergas antrosiose „NASCAR Whelen Euro Series“ lenktynėse sekmadienį Valensijos „Ricardo Tormo“ trasoje finišą pasiekė 11 vietoje ir vėl džiaugėsi podiumu „Junior“ klasėje. Šį kartą – antra vieta, rašoma pranešime.
Gustas Grinbergas „NASCAR Whelen Euro Series“ lenktynėse sekmadienį lipo ant podiumo
Gustas Grinbergas „NASCAR Whelen Euro Series“ lenktynėse sekmadienį lipo ant podiumo / Komandos nuotr.

„Kaip ir šeštadienį, į trasą du kartus buvo išvažiavęs saugos automobilis. Vakar per pakartotinus startus man pavykdavo iškovoti kelias vietas, o sekmadienį viskas buvo atvirkščiai.

Po starto buvau nusiritęs net į 21 vietą. Teko nemažai padirbėti lenkiant varžovus. Po truputį kilau į priekį, bet saugos automobilis man tikrai nepadėjo. Paskutinis restartas buvo likus dviem ratams iki finišo. Tie abu ratai buvo visiškas chaosas – aš lenkiau, mane lenkė, bet galutinis rezultatas mane tenkina.

Pakilau dar vienu laipteliu aukščiau „Junior“ įskaitoje ir automobilis beveik sveikas. Visą lenktynių savaitgaliu vertinu labai teigiamai. Tai puikus pasiruošimas prieš startą NASCAR JAV. Vakar buvau sutikęs vieną iš NASCAR Cup vadovų, kuris atvyko į sezono atidarymo ceremoniją. Jis pažadėjo mane atidžiau stebėti šios dienos varžybose ir tarpininkauti, kad greičiau gaučiau NASCAR Cup licenciją. Lenktynėse didelių klaidų nedariau, baudų negavau, tai viskas turėtų būti gerai“,- po finišo džiaugėsi G.Grinbergas.

Abi dienas Valencijoje buvo daugiau nei 26 laipsniai šilumos. Automobilio vidus įkaisdavo ir iki 60 laipsnių, bet lenktynininkas sakė didelio nuovargio nejaučiantis. „Aš pripratęs ilgų distancijų lenktynėse važiuoti ir 2 valandas be pertraukos. NASCAR automobilyje gal tik rankos šiek tiek pavargsta, nes vairas sunkiau sukasi ir juo šiek tiek darbo daugiau. Manau, kad geras fizinis pasirengimas man tikrai padėjo. Kai kiti kentėjo fiziškai, o tai matėsi iš jų automobilių elgesio, aš galėjau šalta galva planuoti lenkimus“,- sakė G.Grinbergas.

Europos NASCAR lenktynėse Valensijoje G.Grinbergas pilotavo „Buggyra“ komandos virš 400 arklio galių turintį „Ford Mustang“. Ši komanda puikiai žinoma ir Lietuvos Dakaro gerbėjams. „Buggyra“ 2021 metais nugalėjo T3 kategorijoje, sėkmingai lenktyniauja „Lamborghini Super Trofeo“ ir „24H Series“ lenktynėse.

Devyniolikmetis G. Grinbergas lenktyniauja nuo 7 metų. Jis nugalėjo Lenkijos, Italijos ROK kartingo čempionatuose, tapo ROK Pasaulio taurės vicečempionu. Nuo 2019 lenktyniavo Europos Le Mano serijos lenktynėse su LMP3 kategorijos prototipu. 2020 Azijos Le Mano serijoje nugalėjo Australijos, bei Malaizijos etapuose ir padėjo RWR komandai nugalėti LMP2 AM kategorijoje. G.Grinbergas paskelbtas 2020 metų Azijos Le Mano serijos metų naujoku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius