-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Hankook 12H Zandvoort 2015“ lenktynėse šaliai atstovaus lietuviškas ekipažas

Šį savaitgalį Olandijoje vyksiančiose prestižinėse 12 valandų lenktynėse „Hankook 12 H Zandvoort“ su greitais Europos ir Pasaulio lenktynininkais varžysis ir vienintelė komanda iš Lietuvos. Martynas Samuitis, Rimantas Blažulionis ir Sauliaus Vitkauskas atstovaudami savo šaliai šiose varžybose mažų mažiausiai bandys pakartoti praėjusiais metais savo klasėje iškovotą trečios vietos rezultatą.
„Rimo“ komanda praėjusių metų lenktynėse Vengrijoje
„Rimo“ komanda praėjusių metų lenktynėse Vengrijoje / Komandos nuotr.

Ilgų distancijų lenktynėse Olandijoje startuos 50 ekipažų. Lietuviai šiose lenktynėse važiuos „RIMO“ komandos vardu. Jie varžysis BMW 330D automobiliu, kuris buvo ruoštas „Martin Sport“ boksuose Lietuvoje.

Martynui Samuičiui, Rimantui Blažulioniui ir Sauliui Vitkauskui tai jau antrosios 12 valandų varžybos. Praėjusių metų rudenį vyrai važiavo Vengrijoje vykusiose ilgų distancijų lenktynėse. Šiose varžybose sportininkai tarp lietuvių pasirodė geriausiai, o savo A5 klasėje užėmė trečią vietą bei bendroje dalyvių įskaitoje buvo kvalifikuoti 8-i. 

Komandos nuotr./„Rimo“ komanda lenktynių apdovanojimuose Vengrijoje
Komandos nuotr./„Rimo“ komanda lenktynių apdovanojimuose Vengrijoje

Pasak „RIMO“ komandos lenktynininkų, vienas pagrindinių tikslų šiose varžybose yra finišuoti.

Žinoma, viską darysime, kad užliptumėme ant aukštesnio apdovanojimų laiptelio.

„Visada norisi eiti į priekį bent vienu žingsniu. Tačiau šiai dienai pirmiausia norime finišuoti ir pasiekti tą patį rezultatą, kaip praėjusiais metais. Žinoma, viską darysime, kad užliptumėme ant aukštesnio apdovanojimų laiptelio“, – prieš išvykdamas į Olandiją sakė Martynas Samuitis.

Prieš pat lenktynes sportininkai savo automobilį testavo Kačerginės Nemuno žiede bei Pernu, Estijoje. Olandijoje vyksiančiose lenktynėse artimiausi lietuvių priešininkai jų klasėje yra prancūzų bei čekų komandos, kurios praėjusiais metais dalinosi pirma ir antra vietomis A5 klasėje.

Komandos nuotr./„Rimo“ komanda praėjusių metų lenktynėse Vengrijoje
Komandos nuotr./„Rimo“ komanda praėjusių metų lenktynėse Vengrijoje

„Hankook 12 H Zandvoort“ lenktynėms startas bus duotas šį penktadienį (gegužės 29 dieną). Jos prasidės kvalifikaciniu važiavimu vietos laiku nuo 13.30 val. iki 14.40 val. 16.00 – 19.00 val. prasidės pirmoji lenktynių dalis, kurios tęsinys nusikels į šeštadienį 8.43 val. Pirmojo automobilio finišas planuojamas 17.40 valandą. 

Oficialus lenktynių puslapis www.24hseries.com/12h-zandvoort, o kaip seksis lietuviams bus galima stebėti „Facebook“ puslapio paskyroje „Martin Sport Racing“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius