Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Europos ralio čempionatą M.Samuitis ir R.Šaučikovas išvyko nusiteikę patriotiškai

Lietuvių ralio komanda „WELLMAN Rally Team“ išvyko į Latviją, kur šeštadienį dalyvaus Europos ralio čempionate. Martyno Samuičio ir Ramūno Šaučikovo ekipažas išvyko po rimto techninio ir fizinio pasiruošimo bei su Lietuvos vėliava rankose.
Ramūnas Šaučikovas ir Martynas Samuitis
Ramūnas Šaučikovas ir Martynas Samuitis / Komandos nuotr.

Lenktynininkai čempionate sieks ilgalaikių tikslų, taip grąžindami Lietuvą konkuruoti europiniu lygiu. Ruošdamiesi artėjančiam startui, lenktynininkai dar kartą pasitikrino savo sportines ir technines galimybes šį savaitgalį vykusiame „Halls winter rally“. Saugodama automobilį, komanda rungtynėse dalyvavo treniruočių režimu ir užėmė trečiąją vietą. 

„Žiemos ralyje padarėme rimtą apšilimą. Nevažiavome pilnu pajėgumu, turėjome pasaugoti automobilį šiam savaitgaliui. Jei Utenoje buvome labai nuotaikingai nusiteikę ir gal net kiek atsipalaidavę, tai dabar nusiteikimas yra labai rimtas. Norime tinkamai reprezentuoti Lietuvą, atsakomybė yra didžiulė“, – sako M. Samuitis.

Norime tinkamai reprezentuoti Lietuvą, tad atsakomybė yra didžiulė 

Į Europos čempionatą lietuviai išvyko skirdami didelį dėmesį ir fiziniam pasiruošimui. Lenktynininkai tikrinosi sveikatą Lietuvos sporto medicinos centre. Patikra praeita sėkmingai, tačiau komandos šturmanui, R. Šaučikovui medikai rekomendavo nuodugniai pasitikrinti regėjimą.

„Man liepė pasitikrinti, ar nereikia nešioti akinių. Prieš išvažiavimą su Martynu užsukome į optiką, kur abu dar pasitikrinome regą. Martynas mato puikiai, o aš, pasirodo, turiu akių astigmatizmą. Sakė nieko labai baisaus, stenogramą skaityti dieną neturėtų trukdyti, bet prietemoje gali būti sunkiau, o ir šiaip, reikės labiau pasirūpinti, kad situacija neprastėtų toliau“, – kalba R. Šaučikovas.

Lenktynininkus konsultavusi „Zynky“ optikos optometrininkė Rasa Maslekovaitė teigė, kad žiemos sporto atstovai turi ypatingai saugoti akis, jas saulė akina ir tiesiogiai, ir atsispindėdama nuo sniego, kenkia UV spinduliai. Kitų sporto šakų atstovai žiemą be akinių nuo saulės į lauką neišeina – ne išimtis turėtų būti ir ralis. Šiuo tikslu, optika pasirūpino, kad į Europos čempionatą „WELLMAN Rally Team“ išvyktų ne tik su kokybiškais akiniais nuo saulės, bet ir reprezentuodami Lietuvą – lenktynininkų pasirinkti akiniai dekoruoti trispalve.

Lietuvos simbolika apsirūpinęs ekipažas šeštadienį čempionate startuos 24 pozicijoje. „WELLMAN Rally Team“ tokia startinė pozicija nedžiugina, būdami 2013-ųjų metų Šiaurės Europos ralio čempionais, lenktynininkai tikėjosi geresnės vietos. Šiuo atveju, didėja tikimybė, jog priešais komandos „Mitsubichi Lancer Evo X“ važiuojantys lėtesni automobiliai sukels daug dulkių ir bus sunkiau važiuoti. 

Šiame Europos čempionato etape važiuos ir dar trys lietuvių ekipažai. Į kaimynystėje vykstančias rungtynes nusprendė vykti Vytautas Švedas su Žilvinu Sakalausku. „Mitsubichi Lancer Evo X“ vairuosiantis V. Švedas startuos iš 6 pozicijos. 53 numeriu išvažiuos Jono Pipiro ir Ramūno Babachino komanda. J. Pipiras varžysis su „Škoda Fabia R2”. Europos čempionate su „Ford Fiesta R2“ važiuos ir Laurynas Diržininkas su Daliumi Strižanu – jie startuos 56-i.

Pirmajame penketuke startuos visi pajėgiausi Europos lenktynininkai – airis Craigas Breenas, prancūzas Bryanas Bouffier, suomis Esapekka Lappi, latvis Vasilijus Gryazinas ir lenkas Kajetanas Kajetanowiczius. Iš viso sausio 31 – vasario 2 dienomis Latvijoje, Liepojos mieste, vyksiančiame jau antrame šių meų Europos ralio čempionato etape varžysis 57 ekipažai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius