-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į komą nugrimzdusio Michaelio Schumacherio būklė – be pokyčių

Vokiečių lenktynininkas Michaelis Schumacheris tebėra budinamas iš komos, į kurią jis buvo nugramzdintas dėl sunkios galvos traumos, patirtos slidinėjant beveik prieš dešimt savaičių, penktadienį pranešė jo atstovė.
Michaelis Schumacheris 2009-ųjų sausį
Michaelis Schumacheris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šis atstovės Sabine Kehm pranešimas buvo pirmasis nuo vasario 13-osios, kai legendinio lenktynininko, septynis kartus pelniusio „Formulės 1“ čempiono titulą, šeima pareiškė tvirtai tikinti, kad M.Schumacheris atsigaus.

Bet kokia paskelbta medicinos informacija, kuri nėra patvirtinta Michaelio gydytojų arba jo vadybininkų, turi būti laikoma negaliojančia

S.Kehm nurodė: „Michaelis tebėra budinimo fazėje.“

„Padėtis nepasikeitė. Bet kokia paskelbta medicinos informacija, kuri nėra patvirtinta Michaelio gydytojų arba jo vadybininkų, turi būti laikoma negaliojančia“, – pridūrė ji.

Pasaulio žiniasklaida skelbė įvairių spėlionių dėl M.Schumacherio būklės, tačiau Prancūzijos Alpių miesto Grenoblio universitetinės ligoninės gydytojai, gydantys karjerą baigusį vokiečių lenktynininką, iki šiol paskelbė nedaug detalių.

Pranešimai, kad jis susirgo plaučių uždegimu, tačiau įveikė infekciją pirmoje vasario pusėje, nebuvo nei patvirtinti, nei paneigti.

Prieš dvi savaites žiniasklaida citavo M.Schumacherio draugą ir buvusį jo komandos narį Felipę Massą, kuris sakė, jog per paskutinį apsilankymą lenktynininkas atrodė reaguojantis į aplinką.

Jis labai stiprus žmogus, ir tikrai tikiuosi, kad jis vėl galės džiaugtis gyvenimu

„Jis miega; jis atrodo normaliai ir kelis kartus parodė atsaką savo burna“, – F.Massa sakė Vokietijos bulvariniam laikraščiui „Bild“.

„Labai džiaugiuosi, kad galėjau kurį laiką su juo pabūti, – pridūrė F.Massa. – Daug su juo kalbėjaus – apie tai, kaip sekasi jo komandai, apie jo naująjį automobilį.“

„Mėginau suteikti jam kiek įmanoma geresnės energijos, – aiškino brazilų lenktynininkas. – Jis labai stiprus žmogus, ir tikrai tikiuosi, kad jis vėl galės džiaugtis gyvenimu.“

M.Schumacheriui buvo sukelta koma po gruodžio 29 dieną įvykusio nelaimingo atsitikimo, kai jis rėžėsi galva į uolą, slidinėdamas Meribelio kalnų kurorte su sūnumi ir grupe draugų.

Prieš sukeliant komą, M.Schumacheriui buvo atlikta operacija, turėjusi sumažinti smegenų kraujavimą ir paburkimą. Sausio 30 dieną jo šeima paskelbė, kad preparatų, palaikančių komos būklę, dozė pradėta mažinti, siekiant M.Schumacherį pamažu pažadinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius