Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Lietuvą atvyko Tarptautinės automobilių federacijos prezidentas Jeanas Todtas

Trečiadienio vakarą į Vilnių privačiu lėktuvu darbo vizito atvyko Tarptautinės automobilių federacijos (FIA) prezidentas Jeanas Todtas ir jį lydintis federacijos ryšių vadovas Jeanas-Claude‘as Lefebvre.
Jeanas Todtas atvyko į Lietuvą
Jeanas Todtas atvyko į Lietuvą / Algimanto Brazaičio nuotr.

Tai pirmasis tokio aukšto automobilių sporto tarptautinės organizacijos vadovo vizitas per visą Lietuvos automobilių sporto istoriją, kurios garbingas 80-čio jubiliejus paminėtas prieš savaitę.

65 metų FIA prezidentą, Lietuvoje praleisiantį tik parą, Vilniaus oro uoste pasitiko Lietuvos automobilių klubo (LAK) garbės prezidentas, tituluočiausias visų laikų šalies lenktynininkas Stasys Brundza, Lietuvos automobilininkų sąjungos (LAS) prezidentas Rimvydas Anusauskas, sąjungos direktorius Kęstutis Kestenis, Lietuvos automobilių sporto federacijos (LASF) prezidento patarėjas Darius Jonušis, spaudos, radijo ir televizijos žurnalistai.

„Mane domina ir jūsų šalies sporto perspektyva, ir transporto plėtros strategija, todėl tikiuosi apie tai sužinoti kur kas daugiau, nei žinau dabar, – sakė J.Todtas. – Kaip FIA prezidentas, noriu aplankyti mūsų organizacijos narius ir išsamiau susipažinti su jų darbais ir siekiais. Baltijos regionas mums yra labai svarbus, nes čia gyvenantys žmonės kupini sveikų ambicijų.“

Algimanto Brazaičio nuotr./Jeanas Todtas pasitiktas Vilniaus oro uoste
Algimanto Brazaičio nuotr./Jeanas Todtas pasitiktas Vilniaus oro uoste

Į klausimą, ar LASF gali tikėtis ir finansinės FIA paramos, J.Todtas patikslino pirmiausia kalbantis apie moralinę paramą. „Pinigai nėra FIA tikslas ir pašaukimas. Norime pasitarti, kaip kartu pasiekti kuo geresnių rezultatų, ir palaikyti jus, jei jums reikia tokio palaikymo“, – akcentavo FIA prezidentas.

FIA prezidentas ir jį lydintys asmenys tiesiai iš oro uosto nuvyko į sostinės Gedimino prospektą, kur ne tik stebėjo Lietuvos automobilininkų sąjungos surengtą akciją Pasaulinei eismo avarijų aukų atminimo dienai paminėti, bet ir aktyviai įsijungė į jos renginius.

Ketvirtadienį FIA prezidentas darbo vizitą Lietuvoje pradės susitikimu su susisiekimo ministru Eligijumi Masiuliu, po to susisiekimo ministerijoje rengiama apvalaus stalo diskusija saugaus eismo klausimais, kurioje dalyvaus įvairių ministerijų vadovai ir atsakingi asmenys.

Vėliau J.Todtas lankysis sostinės „Plytinės“ kartodrome, o iki pietų dar spės pabuvoti ir  Lietuvos automobilininkų sąjungoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius