Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Indy 500“ lenktynės baigėsi neįtikėtina pergale

Varžyboms artėjant prie pabaigos atrodė, jog šimto metų jubiliejų švenčiančioje trasoje triumfuos čempionato naujokas J.R. Hildebrandas. Tačiau amerikietis paskutinio rato paskutiniame posūkyje trenkėsi į apsauginę sieną ir taip padovanojo pergalę D. Wheldonui. Avariją patyręs J. R. Hildebrandas sugebėjo atšliaužti iki finišo linijos su sudaužytu bolidu ir finišuoti antras.
„Indy 500“ nugalėtojas - D.Wheldonas
„Indy 500“ nugalėtojas - D.Wheldonas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Trečioji vieta atiteko Grahamui Rahalui. Tuo tarpu ketvirtas finišo liniją kirto, ne vieną dešimtį varžovų aplenkęs, Tony Kanaanas.

Trasoje susirinkę žiūrovai paskutinius 50 ratų stebėjo užgniaužę kvapą. Varžyboms artėjant prie pabaigos į lyderio poziciją įsiveržė Danica Patrick. Tačiau amerikietę netrukus pasivijo ir aplenkė 2009 m. „Formulės Renault 3.5“ čempionas Bertrandas Baguette. Tiesa, abu sportininkai buvo priversti pasukti į techninio aptarnavimo zoną ir užleisti pirmas dvi pozicijas.

Didžiąją lenktynių dalį dėl lyderio pozicijos pešėsi „Ganassi“ pilotai Scottas Dixonas bei Dario Franchitti. Šiam duetui gyvenimą bandė apkartinti iš „pole“ pozicijos startavęs Alexas Tagliani.

Likus 36 ratams iki lenktynių pabaigos, „Ganassi“ ekipa nusprendė pakviesti D. Franchittį į techninio aptarnavimo zoną pasipildyti kuro. Tokią pačią taktiką panaudojo ir J.R. Hildebrando komanda.

Kai dauguma varžovų vėliau ėmė sukti į techninio aptarnavimo zoną, minėtieji du pilotai kilo į rikiuotės priekį. Iki varžybų finišo likus vos keliems ratams, netikėtu lenktynių lyderių tapo J.R. Hildebrandas, kuris atrodė nesunkiai iškovos pergalę. Deja, amerikiečio klaida ir po to sekusi avarija sužlugdė visas sportininko viltis triumfuoti Indianapolyje (JAV).

Tuo puikiausiai pasinaudojo ilgą laiką pirmajame penkete važiavęs D. Wheldonas, kuriam tai buvo antroji pergalė „Indianapolio 500“ lenktynėse.

Grahamas Rahalas, antroje varžybų pusėje įveikęs ne vieną varžovą, finišo liniją kirto trečias.

Puikiu pasirodymu trasoje gali pasigirti KV atstovas Tony Kanaanas. Brazilas varžybas pradėjo 23-ias, tačiau sugebėjo prasibrauti iki šeštosios pozicijos. Tiesa, pirmojo sustojimo metu sportininkui techninio aptarnavimo zonoje sukliudė varžybų naujokė Pippa Mann. Dėl šios priežasties brazilas sugaišo daug laiko ir vėl nusirito į rikiuotės galą. Tačiau T. Kanaanui varžybos tuo nesibaigė. Brazilas sugebėjo aplenkti ne vieną varžovą ir finišo liniją kirsti ketvirtoje vietoje.

Penktas lenktynes baigė Oriolis Servia. Ispanas, kurį laiką pirmavo varžybose, tačiau vėliau turėjo pripažinti varžovų pranašumą.

Favoritu laikytas S. Dixonas finišo liniją kirto šeštas. Dar prasčiau lenktynės baigėsi kitam „Ganassi“ pilotui Dario Franchitti. Škotas, pasukęs į techninio aptarnavimo zoną paskutiniame rate, finišo liniją kirto dvyliktas.

Septintoji vieta atiteko lenktynėse kurį laiką pirmavusiam B. Baguette.

Pirmąjį dešimtuką užbaigė Tomas Scheckteris, Marco Andretti ir D. Patrick.

Itin nesėkmingai diena susiklostė „Penske“ ekipai. Po pirmojo sustojimo techninio aptarnavimo zonoje, į rikiuotės galą nusirito Willas Poweris. Australas iš savo sustojimo vietos pajudėjo per anksti, vienam iš mechanikų iki galo dar nepritvirtinus galinio rato. Sportininkas privalė apsukti vieną ratą ir vėl grįžti į techninio aptarnavimo zoną. Dėl šio incidento sportininkas prarado daug svarbaus laiko ir pozicijų.

Lenktynės anksčiau laiko baigėsi W. Powerio komandos draugui Ryanui Briscoe. Sportininkas nepasidalino vieta trasoje su Townsendu Bellu ir patyrė avariją.

Tris kartus Indianapolyje triumfavęs Helio Castronevesas greičiu nestebino ir finišo liniją šį kartą kirto tik septynioliktas.

Avarijų neišvengė ir lenktynių nebaigė KV pilotai Takuma Sato, E.J. Viso bei „Newman/Haas“ atstovas Jamesas Hinchcliffe‘as.

Kitos „IndyCar“ čempionato lenktynės įvyks birželio 11 d. Teksase, JAV.

Lenktynių rezultatai:

1. Danas Wheldonas (Herta) – įveikė 200 ratų.
2. J.R. Hildebrandas (Panther) – atsiliko 2.1086.
3. Grahamas Rahalas (Ganassi) – 5.5949.
4. Tony Kanaanas (KV) – 7.4870.
5. Oriolis Servia (Newman/Haas) – 8.8757.
6. Scottas Dixonas (Ganassi) – 9.5434.
7. Bertrandas Baguette (Rahal Letterman Lanigan) – 23.9631.
8. Tomas Scheckteris (KV/SH) – 24.3299.
9. Marco Andretti (Andretti) – 25.4711.
10. Danica Patrick (Andretti) – 26.4483.
11. Edas Carpenteris (Sarah Fisher) – 27.0375.
12. Dario Franchitti (Ganassi) – 56.4167.
13. Charlie Kimballas (Ganassi) – 1 ratu.
14. Willas Poweris (Penske) – 1.
15. Vitoras Meira (Foyt) – 1.
16. Justinas Wilsonas (Dreyer & Reinbold) – 1.
17. Helio Castronevesas (Penske) – 1.
18. Buddy Rice‘as (Panther) – 2.
19. Alexas Lloydas (Dale Coyne) – 2.
20. Pippa Mann (Conquest) – 2.
21. Ana Beatriz (Dreyer & Reinbold) – 3.
22. Johnas Andretti (Petty/Andretti) – 3.
23. Ryanas Hunteris-Reay‘us (Foyt) – 3.
24. Davey‘us Hamiltonas (Dreyer & Reinbold) – 7.
25. Paulas Tracy (Dreyer & Reinbold) – 25.
Nefinišavo:
Townsendas Bellas (Sam Schmidt) – įveikė 157 ratus.
Ryanas Briscoe (Penske) – 157.
Alexas Tagliani (Sam Schmidt) – 147.
Jamesas Hinchcliffe‘as (Newman/Haas) – 99.
Jay‘us Howardas (Rahal/Schmidt) – 60.
Simona de Silvestro (HVM) – 44.
E.J. Viso (KV) – 27.
Takuma Sato (KV) – 20.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius