-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„IndyCar“: Scottas Dixonas nugalėjo finalinėse lentynėse, ketvirtą kartą tapo čempionu

Sekmadienį Sonomoje (JAV) vykusiose finalinėse „IndyCar“ lenktynėse triumfavo Scottas Dixonas. „Ganassi“ pilotas, surinkęs tiek pat taškų, kaip ir Juanas Pablo Montoya, tačiau iškovojęs daugiau pergalių, ketvirtą kartą tapo čempionu.
„IndyCar“ lenktynės Sonomoje
„IndyCar“ lenktynės Sonomoje / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 „IndyCar“

Prieš paskutines lenktynes S. Dixonas lenktynininkų įskaitoje buvo trečias. Norint tapti čempionu, kiviui būtinai reikėjo nugalėti varžybose ir tikėtis, kad čempionate pirmavęs J. P. Montoya susidurs su problemomis.

Pirmoje lenktynių pusėje lyderiavo „Penske“ pilotas Willas Poweris, tuo tarpu J. P. Montoya laikėsi dešimtuko viduryje.

Vėliau, po vieno iš pakartotinių startų, abu minėtieji sportininkai neišvengė kontakto ir buvo priversti pasukti į techninio aptarnavimo zoną susiremontuoti bolidų. Grįžęs į trasą J. P. Montoya atsidūrė rikiuotės gale. Sportininkas privalėjo pakilti iki penktos vietos, kad taptų čempionu.

J. Montoyai po kurio laiko pavyko pakilti iki šeštosios vietos, tačiau to buvo per mažai, kad kolumbietis iškovotų čempiono titulą, kadangi pirmoje vietoje važiavo S. Dixonas.

J. P. Montoya vėliau sugebėjo sumažinti atsilikimą nuo penktoje vietoje važiavusio Ryano Briscoe iki 1,1 sek., tačiau kolumbietis varžovo taip ir neaplenkė, tad finišo liniją kirto šeštas. Tuo tarpu S. Dixonas sėkmingai užbaigė lenktynes finišuodamas pirmoje vietoje. Pastarasis surinko tiek pat taškų, kaip ir J. P. Montoya, tačiau „Ganassi“ pilotui atiteko titulas, kadangi jis šiemet iškovojo daugiau pergalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius