-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Išrinkite 2014-ųjų autosporto geriausius: lenktynininką, renginį ir populiariausią žmogų

GAZAS.LT rengia 2014-ųjų geriausiųjų rinkimus. Tradiciškai renkame Metų lenktynininką, Metų autosporto renginį ir Metų žmogų, kuris labiausiai prisidėjo prie automobilių sporto populiarinimo. Renkant geriausius visose trijose kategorijose, pusę galutinio įvertinimo lemia komisijos balsai, o kitus 50 proc. – GAZAS.LT skaitytojai. Kviečiame pareikšti savo nuomonę renkant metų geriausius.
Lenktynių finišas
Lenktynių finišas / Algimanto Brazaičio ir Audriaus Žilėno nuotr.

Apklausę 21 automobilių sporto bendruomenėje žinomą žmogų (jų nuomones galite rasti susijusiuose straipsniuose), pagal jų balsus kiekvienoje kategorijoje išrinkome po penkis, surinkusius daugiausiai balsų. Dabar laikas skaitytojams pareikšti savo nuomonę – ji, renkant visų trijų kategorijų nugalėtojus, lems tiek pat, kiek ir komisijos balsai.

Skaitytojų balsavimas vyks dvi savaites: nuo gruodžio 21 d. vidurdienio iki sausio 4 dienos 23.59 val.

Komandos nuotr./Varžybų akimirka
„Volkswagen Castrol Cup“

Metų lenktynininkas

Kurio lenktynininko pasiekimai 2014-aisiais įsiminė labiausiai? Įdomu, kad visi jie šiemet dalyvavo 1000 km lenktynėse ir visi atstovavo skirtingoms komandoms.

Robertas Kupčikas. Jis užtikrintai laimėjo „Volkswagen Castrol Cup“ žiedinių lenktynių seriją ir tapo Lenkijos žiedinių lenktynių čempionu.

Simas Juodviršis. Europos kartingų čempionate užėmė trečią vietą.

Ramūnas Čapkauskas. Tapo Lietuvos automobilių ralio čempionato bendros įskaitos čempionu, Baltarusijos ralio bendros įskaitos čempionu bei Šiaurės Europos zonos (NEZ) ralio čempionu.

Jonas Gelžinis. Šiemet nugalėjo 1000 km lenktynėse, „Volkswagen Castrol Cup“ žiedinių lenktynių bendroje įskaitoje liko šeštas.

Dominykas Butvilas. Tapo pirmuoju profesnionaliu Lietuvos ralistu per pastaruosius 24 metus – atstovavo gamyklinei „Subaru“ komandai Lenkijos ralio čempionate ir čia N4 klasėje užėmė antrą vietą.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Benediktas Vanagas bando „Toyota Hilux“
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Benediktas Vanagas bando „Toyota Hilux“

Metų autosporto veidas

Kas labiausiai prisidėjo prie automobilių sporto populiarinimo? Komisija šiam apdovanojimui nominavo tik tris dalyvius, tad dar du pridėjome savo nuožiūra – Lietuvos automobilių sporto federaciją ir Lietuvos žurnalistų autoklubą.

Benediktas Vanagas. 2014-aisiais dalyvavo Dakaro ralyje, 1000 km lenktynėse ir Lietuvos ralio čempionate.

Darius Jonušis. Geriausiai žiniasklaidoje nušviečiamų 1000 km lenktynių organizatorius. Šiemet apie šias lenktynes valandos trukmės laidą rodė kabelinė „Motors TV“ televizija.

GAZAS.LT. Rašo apie automobilių sportą ir su juo susijusius žmones.

Lietuvos automobilių sporto federacija (LASF). Koordinuoja didžiąją dalį Lietuvoje vykstančių autosporto renginių.

Lietuvos žurnalistų autoklubas. Organizuoja Žurnalistų ralį, Metų automobilio rinkimus, kuriuose yra autosportininkui įteikiama Metų vairo nominacija, Geriausio Lietuvos vairuotojo rinkimus.

1000 km lenktynių dalyviai
1000 km lenktynės

Metų autosporto renginys

Šiemet šalyje vyko daug ne tik Lietuvoje plačiai apkalbėtų renginių: WRC etapas, Europos ralikroso iššūkio taurės varžybos, EEDC etapas, tačiau jie nebuvo paminėti. Komisijos narių nuomone, geriausi buvo šie renginiai:

1000 km lenktynės. 15-osios 1000 km lenktynės šiemet tradiciškai buvo plačiai nušviestos žiniasklaidoje, pritraukė daug dalyvių, o jų automobilių parkas buvo vadinamas geriausiu istorijoje. Baigėsi jos taip pat neįprastai – lenktynės buvo nutrauktos dėl trasos pažeidimų po avarijos.

„Autoplius Fast Lap“. Lenktynių serija, populiarėjanti greičiau nei bet kurios kitos varžybos Lietuvoje. Šiemet keturiuose etapuose dalyvavo virš 150 sportininkų, o aukščiausias vietas užimantys automobiliai ir vairuotojai nepalieka vilčių konkurentams iš kaimyninių valstybių.

„300 Lakes Rally“. Trijų čempionatų (Lietuvos, Latvijos ir Baltarusijos) etapu buvęs ralis šiemet tradiciškai buvo vienas iš dviejų geriausių ralių Lietuvoje, o į paskutinį jo greičio ruožą Zaraso saloje susirinko tūkstančiai žiūrovų.

„Drift Allstars“. Europos šoninio slydimo čempionatu vadinamų varžybų finalas šįkart pirmą kartą vyko Lietuvoje – Kauno miesto centre. Uždarytos centrinės miesto gatvės ir geriausi visos Europos „drifteriai“ žiūrovams paliko neišdildomus įspūdžius.

„Halls Winter Rally“. Dalyvių kiekybe nukentėjusios varžybos eilinį kartą buvo suorganizuotos puikiai ir visiems įsiminė kaip pirmas Lietuvos ralio čempionato etapas. Ne prasčiau įsiminė ir oras – minus 20 laipsnių ir mažas kiekis sniego vertė dalyvius važiuoti itin atidžiai, o žiūrovus – mėgautis neįprastais vaizdais, ralio automobiliams važiuojant suledėjusio žvyro danga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius