-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Išskirtinis „Aston Martin Vulcan“: pasaulyje tokių pagaminta tik 24

Pasiruoškite skrydžiui. Tai – britų pasididžiavimas, išskirtinis automobilis „Aston Martin Vulcan“. Jį fotografas Irmantas Arnauskas fotografavo „Brands Hatch“ trasoje Didžiojoje Britanijoje. „Ultra cars sports club“ klubo nariai savo eksponatus demonstravo prestižinių „Blancpain GT“ lenktynių metu.
„Aston Martin Vulcan“
„Aston Martin Vulcan“ / Irmanto Arnausko nuotr.

Tai tik lenktynių trasai skirtas bolidas, kurių pagaminta vos 24 vienetai ir kiekvieno jų vertė siekia 1,8 mln Didžiosios Britanijos svarų sterlingų.

Automobilį varo naujos kartos 7 litrų V12 variklis, generuojantis 830 arklio galių, kurios perduodamos į galinius ratus per 6 laipsnių sekvencinę pavarų dėžę. Kuriant šį bolidą vienas iš svarbiausių tikslų buvo kuo geresnis masės ir galios santykis.

Bolido rėmas pagamintas iš anglies pluošto ir tesveria vos 180 kg, pavarų dėžė vos 70 kg, o tuo tarpu specialaus lydinio narvas, saugantis pilotą, vos 32 kg, 8 kg lengvesnis už anksčiau naudotus analogus.

Lengvas vos 1350 kg sveriantis bolidas teoriškai galėtų važiuoti lubomis. Nes, pasiekus 300 km/h greitį, jo masyvūs aerodinaminiai elementai sukuria tokią milžinišką prispaudžiamąją jėgą, kuri viršija automobilio masę.

Daugiau Irmanto Arnausko nuotraukų rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius