Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jensonas Buttonas: nauja Monako asfalto danga – didelė problema

„McLaren“ pilotas Jensonas Buttonas mano, kad F-1 pilotai šį savaitgalį Monake susidurs su viena didele problema – nauja asfalto danga.
Jensonas Buttonas
Jensonas Buttonas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dėl stipriai pakitusių bolidų, šiemet sportininkams yra daug sunkiau pilotuoti naujuosius automobilius. To priežastys – supaprastėjusi aerodinamika, sumažėjęs sukibimas, padidėjęs variklio sukimo momentas.

Siauromis miesto gatvėmis besidriekianti Monako trasa – didžiulis iššūkis kiekvienam F-1 pilotui. Lyg to būtų negana, sportininkai šiemet Monte Karle susidurs su dar vienu iššūkiu – nauja asfalto danga, kuri prasideda išvažiavus iš „Casino“ posūkio ir baigiasi ties įvažiavimu į tunelį.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jensonas Buttonas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jensonas Buttonas

J.Buttonas mano, kad šį savaitgalį gali pasikartoti Ostino (JAV) trasos situacija. 2012 m. joje pirmą kartą buvo surengtos F-1 varžybos. Dėl visiškai naujos dangos, trasos paviršius buvo itin slidus ir daugumai kėlė didelių problemų.

„Išvažiavus iš „Massenet“ prasideda nauja asfalto danga. Manau, tai gali būti panaši situacija į tą, kai pirmą kartą lankėmės Ostine“, – kalbėjo „McLaren“ pilotas J. Buttonas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jensonas Buttonas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jensonas Buttonas

„Bus labai, labai prastas sukibimas. Priversti tinkamai dirbti padangas bus didelė problema visiems. Daugiausiai bėdų turėtų kilti su minkštomis padangomis, ypač priekinėmis. Tuo tarpu su pačiomis minkščiausiomis viskas turėtų būti gerai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius