Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Justas Jonušis startavo Europos kartingo čempionate

Lenktynininkas Justas Jonušis šį sezoną žengė svarbų žingsnį į aukščiausio lygio kartingo varžybas. Savaitgalį jis startavo Tarptautinės kartingo komisijos CIK-FIA organizuojamame Europos kartingo čempionate, suaugusiųjų OK klasėje.
Justas Jonušis
Justas Jonušis

Pirmasis čempionato etapas balandžio 19-23 dienomis vyko Italijoje, Sarno trasoje. Varžybose startavo 77 geriausi sportininkai iš viso pasaulio, o 15-metis J.Jonušis buvo vienas iš jauniausių dalyvių.

Kartu su čempionais

Pernai lietuvis varžėsi iki 16 metų amžiaus sportininkams skirtoje „OK Junior“ klasėje, bet šįmet pasikeitus taisyklėms jis startavo kartu su labiausiai patyrusiais lenktynininkais, sukaupusiais daug patirties bei apdovanojimų ne tik kartingo, bet ir formulių lenktynėse.

„Ši klasė nauja ne tik man, bet ir visai mūsų komandai. Per treniruotes turėjome pakankamai greičio, išbandžiau keletą karto reguliavimų ir turėjome vertingų diskusijų“, – pasakojo Italijos komandai „DR Racing“ atstovaujantis J.Jonušis.

Kvalifikacinį važiavimą lenktynininkas įveikė pirmoje grupėje, o sudėjus trijų grupių rezultatus užėmė 58 vietą, tačiau geriau pasirodyti jam sutrukdė technikos gedimas.

Justas Jonušis
Justas Jonušis

Skilo variklio blokas

Kvalifikacijoje J.Jonušiui staiga ėmė stigti variklio galios. Išanalizavus telemetrijos duomenis paaiškėjo, jog vien tiesiojoje jo kartas buvo 0,3 sek. lėtesnis už lyderio.

Tačiau kadangi ir grupės nugalėtojas užėmė tik 17 vietą tarp visose trijose grupėse kvalifikacinius važiavimus atlikusių varžovų, komanda svarstė, kad greičio skirtumas galėjo atsirasti dėl to, jog teko važiuoti nevalytoje trasoje.

Vis tik jau pirmame rezultatą lemiančiame važiavime („heat’e“) paaiškėjo tikroji problema.

J.Jonušiui startavus skilo variklio blokas, tuoj pat nulūžo ir vandens pompa bet tai lietuvio nesustabdė. Iš rikiuotės pabaigos startavęs lenktynininkas atkakliai lenkė varžovus ir pakilo net į 16 poziciją.

„Finišą pasiekiau jau beveik verdančiu varikliu. Iš karto supratome, kad kvalifikacijos metu jame jau buvo atsiradę mikroįtrūkimų, todėl ir trūko galios.

Nors tai reiškė, kad kiekvieną „heat’ą“ turėjau startuoti iš rikiuotės pabaigos, ši patirtis komandai labai vertinga analizuojant variklių problemas, nes jie per kelias paskutines varžybas man ir kitiems lūžo jau ne kartą“, – sakė J.Jonušis.

Variklis
Variklis

Laukia dar vienas debiutas

Antrasis „heat’as“ lietuviui dėl avarijos pasibaigė jau pirmame rate. Trečiajame jis finišavo 13-oje vietoje, o ketvirtajame J.Jonušiui pavyko prasibrauti net iki 8 pozicijos, bet gavęs varžovo smūgį į šoną finišo liniją jis kirto 14 vietoje.

Susumavus visų rezultatą lemiančių važiavimų taškus J.Jonušis po gedimo atkovojo 11 pozicijų ir pirmajame Europos kartingo čempionato etape užėmė 47 vietą.

Varžybose taip pat startavęs lietuvis Kasparas Vaškelis kvalifikacijoje parodė 40 rezultatą, o sudėjus visų „heat'ų“ taškus jis užėmė 41 vietą.

„Visi čempionate dalyvaujantys sportininkai važiuoja labai arti galimybių ribos, mus kiekviename rate skiria sekundės dalys, todėl gedimas kvalifikacijoje nulėmė rezultatą. Bet patirtis buvo labai naudinga. Lenkti čia sudėtinga, o dabar turėjau geros praktikos“, – po varžybų tvirtino J.Jonušis.

Kitos lenktynės jauno sportininko laukia netrukus. Gegužės 7 dieną Anykščiuose J.Jonušis debiutuos Lietuvos kartingo federacijos čempionate, galingiausioje suaugusiųjų klasėje KZ2.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius