Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip lietuviams sekėsi lenktynėse „Carrera Cup Scandinavia“ (video)

Praėjusį savaitgalį „Mantorp Park“ trasoje įvyko paskutinės „Carrera Cup Scandinavia“ serialo lenktynės. Jose trečią sezoną su pajėgiausiais Skandinavijos žiedo meistrais varžėsi ir du Kauno sporto klubo „Juta Racing“ nariai – Jonas Gelžinis ir Tautvydas Barštys.
„Carrera Cup Sandinavia“ lenktynės
„Carrera Cup Scandinavia“ lenktynės / Juta Racing nuotr.

Susumavus aštuonių  etapų rezultatus paaiškėjo, kad J.Gelžinis surinkęs 269 taškus bendroje įskaitoje užėmė  aukštą 5 vietą. Antrasis komandos narys T.Barštys su 59 taškais liko 20-as tarp 33 startavusių.

Komandos vadovas Audrius Gelžinis, komentuodamas šiuos rezultatus patikino, kad nors sezono pradžia nebuvo itin sėkminga, „programa maksimum“ buvo įvykdyta.

„Šiais metais taip pat turėjome keletą neišspręstų problemą, tačiau  jautėmės gerokai tvirčiau. Jei pernai Jonas dažnai turėdavo ginti kvalifikacinių važiavimų metu iškovotą poziciją, tai šiais metais beveik visuose etapuose jis pats  nuolat spaudė važiuojančius priekyje čempionato lyderius. Turint galvoje, kad trejose lenktynėse dėl įvairių priežasčių(du kart buvo išmuštas is trasos kitu lenktynininku, karta patys padarėme klaidą pasirinkdami padangas prasidedant lietui) nepavyko finišuoti „taškų zonoje“, 5-oji vieta iš tiesų geras rezultatas“, - reziumavo A.Gelžinis.

Paskutinėse sezono varžybose „Mantorp Park“ trasoje J.Gelžinis abiejuose finaluose startavo iš ketvirtosios vietos. Pirmąją lenktynių dieną po nelabai sėkmingo starto, vengdamas pernelyg didelės rizikos, jis finišavo 6-oje pozicijoje, o antrą dieną startas pavyko geriau ir finišavo ketvirtoje vietoje.

T.Barštys, nors  šį kartą buvo pakankamai greitas ir važiavo be didesnių  klaidų, galutiniame rezultate tai neatsispindėjo. Kaunietis verslininkas turėjo pripažinti varžovų, kuriems „Mantorp Park“ trasa yra viena iš pagrindinių  treniruočių arenų, pranašumą.

„Carrera Cup Scandinavia“ taurės nugaletoju tapo čempiono titulą apgynęs Jocke Mangsas. Lyderiu bendroje įskaitoje jis tapo tik priešpaskutiniame etape, aplenkęs Tony Rickardssoną. Trečioji vieta atiteko Carlee Lindholmui.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius