Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Kalėdinį ralį“ Baltarusijoje lietuviai laimėjo, bet po finišo nukrito į 7 vietą

Baltarusijoje vyko „Kalėdinis ralis“. Jame lenktyniavo ir keletas ekipažų su lietuviškomis pavardėmis.
„Subaru Impreza Sti“ su Benediktu Vanagu už vairo
„Subaru Impreza Sti“ su Benediktu Vanagu už vairo / V.Jogmino nuotr.

Greičiausiai visą ralį pravažiavo lietuviškai – ukrainietiškas ekipažas: Benediktas Vanagas ir Irina Kolomeitseva. Jie daugiau kaip dviem minutėm aplenkė artimiausius priešininkus.

Deja, po finišo Benediktas atsidūrė septintoje vietoje. Mat ralio metu pervažiavimuose jie du kartus buvo sustabdyti už greičio viršijimą. Pagal šio ralio taisykles už vieną greičio viršijimą skiriama piniginė bauda, o už antrą – papildomas laikas prie rezultato. Dėl to organizatoriai skyrė jiems 5 minučių baudą.

Aukščiausiai iš lietuvių Baltarusijoje pasirodė Kęstutis Būzius. Jis su Dmitrijum Miačinu bandė naujai ruoštą „Renault Clio R3“ ir lengvai susidorojo su priešininkais klasėje. Sportininkai užėmė 4 vietą bendroje įskaitoje.

Šeštoje vietoje – dar vienas lietuvis, Gediminas Saudargas. Jis šturmanavo baltarusiui Andrejui Goloborodzko („Subaru Impreza“).

Iš viso lenktynėse dalyvavo 26 ekipažai. Kadangi šiemet žiemos nėra ir Baltarusijoje, didžioji dalis sportininkų važiavo su žvyrui skirtomis padangomis. Tik keletas važiavo su žieminėmis padangomis.

Nors vėliau dalyviai sakė, kad žeiminės padangos tiko labiau, tačiau Vanagas visą ralį važiavo su žvyrinėmis ir vistiek artimiausiam konkurentui „įvežė“ pustrečios minutės – galit suprasti, kokio lygio ralis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius