Karolis Raišys „Renault Twingo R2“ automobiliu startuos „Rally di Raggello“ varžybose Italijoje

Praėjusių metų Lietuvos ralio čempionas dviejų varomų ratų įskaitoje Karolis Raišys ruošiasi puikiam savaitgaliui. Nauju automobiliu, klausydamas naujo šturmano komandų jis startuos „Rally di Raggello“ ralyje Italijoje. Dar vienas pirmas kartas – šis ralis vyks tik ant asfalto dangos siauruose kalnų serpantinuose. Tai – seniai laukta ir pagaliau išsipildžiusi greito lenktynininko svajonė.
Karolis Raišys
Karolis Raišys / Nuotr. iš asmeninio archyvo

Puiki proga

Kelis pastaruosius metus Karolis Raišys lenktyniavo Lietuvos automobilių ralio čempionate, kur vairuodamas ryškiai oranžinį BMW M3 du metus paeiliui tapo čempionu. Galiniais ratais varomas automobilis suteikia daug džiaugsmo, ypač – sėkmingai finišuojant ir lenkiant greitus varžovus. Tačiau praeityje įvairių slalomų nugalėtojui K.Raišiui buvo įdomu išbandyti jėgas tokiuose raliuose, kokie Lietuvoje nevyksta.

Artėjančiame ralyje susijungia dvi mano aistros – ralio formatas ir asfalto danga. 

„Artėjančiame ralyje susijungia dvi mano aistros – ralio formatas ir asfalto danga. Džiaugiuosi, kad pagaliau turiu progą išbandyti šį derinį“, – sako lenktynininkas Karolis Raišys.

Ši proga pasitaikė kiek netikėtai. Šiais metais Zarasuose vykusio tarptautinio „Mini“ automobilių suvažiavimo metu lenktynininkas susipažino su svečiais iš Italijos, kurie be to, kad yra dideli klasikinių „Mini“ automobilių gerbėjai, daug laiko praleidžia burdami naują lenktynių komandą.

„Bičiuliai mane pakvietė į Italiją, kur susipažinau su didelės lenktynių komandos „Jolly Club“ vadovais. Jie padėjo man rasti greitą, modernų ir labai konkurencingą automobilį, patyrusį šturmaną treniruotėms ir dar vieną šturmaną lenktynėms. Kelias savaites intensyviai ruošėmės ir štai – rugsėjo 5 dieną startuojame „Rally di Raggello“ varžybose“, – pasakoja Karolis Raišys.

Nuotr. iš asmeninio archyvo/„Renault Twingo R2“
Nuotr. iš asmeninio archyvo/„Renault Twingo R2“

Automobilis ir šturmanas

Šiose varžybose K.Raišys vairuos modernų, tarptautinius FIA standartus atitinkantį „Renault Twingo R2“ automobilį. Tai – atmosferinį 1,6 litro variklį turintis priekiniais ratais varomas kompaktiškas automobilis. Ypač konkurencingas vingiuotuose ruožuose, kur svarbiau mažas automobilio svoris ir puikus balansas, nei variklio galia.

Treniruotėse angliškos stenogramos subtilybių K.Raišys mokėsi su itin patyrusiu šturmanu Gianluca Nataloni, kuris ilgus metus praleido skaitydamas stenogramą itin greitiems ralio lenktynininkams.

„Gianluca yra lenktynininkų itin vertinamas partneris ralyje. Jis puikiai atlieka savo darbą automobilyje – yra dinamiškas, sukalbamas ir patikimas šturmanas. Bet taip pat jis ir puikus žmogus, su kuriuo smagu leisti laiką. Tai suteikia puikią atmosferą, leidžia koncentruotis į greičio paieškas, pamiršti visas problemas“, – pasakoja Karolis Raišys.

Įtemptas šio šturmano grafikas neleido K.Raišiui startuoti su juo savaitgalio ralyje. Tačiau „Jolly Club“ komanda šį rūpestį išsprendė – ralyje prie Lietuvos ralio čempiono prisijungs šturmanas Mose Parigi. Kiek mažiau patirties, bet labai daug noro tobulėti ir laimėti turintis Italijos sportininkas.

„Rally di Raggello“ startas – rugsėjo 5 dieną Florencijoje. Finišas po kelių dienų Ragelo mieste. Prie starto linijos rikiuosis Italijos ralio čempionato dalyviai, viso – apie 50 greitų sportininkų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius