-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karoliui Raišiui „Talsi Rally“ baigėsi neprasidėjęs – ekipažas pašalintas iš varžybų dėl neva numuštų penkių vištų

Į antrą Lietuvos automobilių ralio čempionato etapą „Talsi Rally“, Latvijoje Karolis Raišys ir Mindaugas Kašalynas atvyko puikiai nusiteikę – oras puikus, trasos įdomios, automobilis tvarkingas. Atrodė, viskas klostosi puikiai. Tačiau ralio organizatorių akibrokštas eliminavo ekipažą iš lenktynių joms dar neprasidėjus. Pasak oficialių ralio asmenų, ekipažas ne varžybų metu, ne greičio ruože numušė penkias vištas.
Karolis Raišys
Karolis Raišys / „Flameris racing“ komandos nuotr.

„Taip, jūs teisingai išgirdote – mus kaltina nelegaliomis treniruotėmis ir numušus penkias vištas. Esame pašalinti iš varžybų. Ralyje tikrai pasitaiko visko, net ir numuštų vištų, tačiau šiuo atveju esmė ne čia – kaip ir ralio organizatoriams, oficialiems asmenims, taip ir skaitytojams atsakingai pareiškiu, kad jokių vištų nenumušiau, o oficiali pašalinimo priežastis yra neatitinkanti tikrovės“, – sako lenktynininkas Karolis Raišys.

Incidento eiga

Prieš ralio startą, Karolis Raišys lenktyniniu BMW M3 automobiliu išvažiavo pasitikrinti derinimo smulkmenų. Kaip rašoma taisyklėse, draudimas važinėti ralio apylinkėse nustoja galioti prieš susirašymus. Draudimo važinėti sportiniu automobiliu bendro naudojimo keliais taisyklėse tiesiog nėra. Šiam pravažiavimui Karolis maršruto nesirinko – tiesiog važiavo bendro naudojimo keliais. Apie šimtą metrų jis nuvažiavo ir vakar naudotame testiniame greičio ruože, vadinamame „shakedown“. Pastebime, kad šis greičio ruožas vyko vakar ir tai nėra ralio greičio ruožų dalis.

Komandos nuotr./Karolis Raišys
Komandos nuotr./Karolis Raišys

„Važiavau ramiu tempu, net nebandydamas kažkur skubėti. Po pasivažinėjimo buvau iškviestas į posėdį, kuriame buvau klausinėjamas apie tai kur ir kada važiavau, ką mačiau kelyje. Pasakiau – mačiau traktorių, mačiau visureigį, kurį tvarkingai aplenkiau, mačiau moterį ir būrį vištų šalikelėje. Nuoširdžiai atsakinėjau į posėdžio pirmininko užduotus klausimus. Bendravome rusų kalba, kad pokalbį suprasti galėtų visi posėdžio dalyviai“, – pasakoja K.Raišys.

Po šio posėdžio komitetas priėmė sprendimą ir lenktynininką supažindino su dalyku, kuriuo jis yra kaltinamas – treniravosi draudžiamoje zonoje, kur numušė penkias vištas. Bet, kaip jau minėjome, lenktynininkams važinėti ralio apylinkėse yra draudžiama tik iki susirašymų pradžios. Kitu atveju šią taisyklę pažeistų visi iki vieno ralyje dalyvaujantys ekipažai dar greičio ruožų susirašymo metu.

„Po to, kai buvau supažindintas su sprendimu, paprašiau dviejų dalykų. Pirma, parodykite prašau man tas numuštas vištas nuotraukose. Antra, apžiūrėkite mano automobilį ir raskite įrodymų, kad juo buvo numuštos tos vištos. Esu tikras, kad numušus penkis paukščius ant automobilio liktų tai įrodančių ženklų. Man tikrai labai gaila, kad nei buvau supažindintas su įrodymais, nei kažkas iš organizatorių apžiūrėjo mano automobilį“, – pasakoja „Flameris Racing ENEOS“ komandos lenktynininkas.

„Flameris racing“ komandos nuotr./Karolis Raišys
„Flameris racing“ komandos nuotr./Karolis Raišys

Aplinkybės

„Talsi Rally“ organizatoriai teigia, kad į šio įvykio vietą juos iškvietė pasipiktinęs gyventojas. Iki to momento, kol atsakingi asmenys priėmė sprendimą, apie vištas nebuvo užsiminta. Karolis Raišys neatmeta galimybės, kad vištų užuominą jis pasakė pats.

„Posėdžio metu pasakojau viską detaliai ir aiškiai. Pasakiau kur važiavau, kodėl važiavau ir ką pakeliui mačiau. Aš prisipažinau, kad šiandien, šeštadienį tikrai buvau toje vietoje. Apklausos, jei taip galima pavadinti, metu manęs niekas nepaklausė apie kažkokias vištas. Apie jas išgirdau tik po to, kai sprendimas jau buvo įsigaliojęs“, – sakė K.Raišys.

Už šį prasižengimą komandai skirta 300 eurų bauda. Po sprendimo jie turėjo vieną valandą apeliuoti, organizatoriams paliekant vieno tūksančio eurų užstatą, kuris gražinamas tik priėmus apeliuojančiam asmeniui naudingą sprendimą. Tačiau iki ralio starto buvo likę labai mažai laiko ir „Flameris Racing ENEOS“ komandos lenktynininkai Karolis Raišys ir Mindaugas Kašalynas niekaip nebūtų spėję startuoti šiame ralio etape.

„Flameris racing“ komandos nuotr./Karolis Raišys
„Flameris racing“ komandos nuotr./Karolis Raišys

„Organizatorių prašėme leisti mums lenktyniauti ne įskaitoje, bet nesėkmingai. Labai gaila, nes esame dideli šio sporto gerbėjai. Dėjome daug pastangų šių metų sezonui, tačiau vienas neįveiktas ralis sujaukia visų metų planus. Po labai ilgos pertraukos ralį stebėsime iš žiūrovų zonos ir sirgsime už kitus „Flameris Racing ENEOS“ komandos narius“, – pasakoja Karolis Raišys.

Primename, kad Karolis Raišys yra praėjusių metų 2WD įskaitos ralio čempionas ir šių metų sezono lyderis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius