-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kartingo lenktynininkai baigė Lietuvos čempionatą

Aukštadvaryje buvo surengtas 6-asis Lietuvos kartingo čempionato etapas. Varžybose buvo kovojama ir dėl Lietuvos kartingo federacijos taurės. Į paskutines oficialias 2011 metų lenktynes susirinko beveik 70 sportininkų iš Lietuvos, Rusijos bei Baltarusijos. Nors kai kuriose klasėse sezono lyderiai buvo išryškėję jau ankstesniuose etapuose, kova visuose pusfinaliuose ir finaluose vyko iki paskutiniųjų distancijos metrų.
Lietuvos kartingo čempionato 6 etapas
Lietuvos kartingo čempionato 6 etapas. / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Kartingai

„Micro“ klasėje jau anksčiau Lietuvos čempiono vardą buvo užsitikrinęs šiaulietis Martynas Gurtajus. Tačiau dėl antros vietos kovojančius Agnietę Gumauskaitę ir baltarusį Daniilą Klimenoką skyrė vos 1 taškas. Svečias šį kartą buvo itin greitas – jie vienintelis iš šios klasės atstovų greičiau nei per 1 minutę įveikė 1050 m ilgio Aukštadvario kartodromo ratą. D.Klimenokas laimėjo ir pusfinalį, ir finalą – sėkmingas paskutinis etapas leido jam galutinėje čempionato rikiuotėje pakilti į antrąją vietą. . M. Gurtajus šį sykį liko antras, o trečioji vieta atiteko dar vienam svečiui iš Baltarusijos Vikentijui Tumanovui. Tačiau bronzine viso čempionato prizininke tapo A.Gumauskaitė, už nugaros palikusi dar 15 varžovų.

Organizatorių nuotr./Lietuvos kartingo čempionato 6 etapas
Organizatorių nuotr./Lietuvos kartingo čempionato 6 etapas

„Raket“ klasėje čempiono vardas jau anksčiau laiko atiteko Lukui Stanevičiui. Tačiau kova dėl kitų prizinių vietų buvo labai atkakli. Itin daug šansų tapti sidabriniu viso čempionato prizininku turėjęs Ignas Dagilis finale pateko į trijų lenktynininkų susidūrimą ir tik iš šalies galėjo stebėti, kaip pergalę etape iškovojo Andrejus Apočkinas. Sėkmingas paskutinis metų startas leido Andrejui pakilti į antrą vietą galutinėje sezono rikiuotėje, I.Dagilis liko trečias. O etape antrą vietą užėmė Joris Dumčius, trečias liko Jevgenijus Fedorenko.

„Rok“ klasėje čempiono titulą apgynė kaunietis Ignas Gelžinis. Tačiau paskutinio etapo finale jis turėjo pripažinti, kad Paulius Paškevičius labiau nori laimėti: sezoną baigęs 6-oje vietoje P.Paškevičius buvo nepralenkiamas. Trečias Aukštadvaryje finišavo Karolis Mažeikis, kuriam galutinėje įskaitoje pritrūko vos 1 taško iki antros vietos – sidabriniu metų prizininku tapo Narvydas Janušis.

Vos 1 taškas skyrė „Rok Junior“ klasės čempioną ir vicečempioną. Iki paskutinio etapo pirmavęs Kasparas Tiškovas Aukštadvaryje buvo antras ir pusfinalyje, ir finale. Tiksliau – finale jis 0,068 sek. nusileido Vitalijui Ivickiui, kuris ir tapo Lietuvos čempionu. Šių dviejų sportininkų kova, kai finale jie vietomis keitėsi net kelis sykius, itin patiko žiūrovams. Bronziniu šios klasės prizininku tapo Vadimas Šapovalas.

DD2 klasėje ir šiemet lygių nebuvo Simui Juodviršiui. Šalies kartingo lyderis pergale Aukštadvaryje tik įtvirtino per visą sezoną kauptą persvarą.

Organizatorių nuotr./Lietuvos kartingo čempionato 6 etapas
Organizatorių nuotr./Lietuvos kartingo čempionato 6 etapas

„DD2 Master“ klasėje šalies čempionato prizininkais tapo Saulius Pocevičius, Vitalijus Gudzenko ir Mantas Sidekerskis.

KZ2 klasėje čempionas paaiškėjo tik Simo Tankevičiaus ir Igno Misevičiaus dvikovoje. Turėjęs 8 taškų persvarą prieš paskutines sezono lenktynes S.Tankevičius Aukštavaryje buvo greičiausias ir tapo šalies čempionu. Bronziniu sezono prizininku tapo Vytautas Surdokas.

Lietuvos kartingo federacijos taurės įskaitoje atkakliausiai buvo kovojama „Laisvoje“ klasėje. Tarp 16 sportininkų paskutiniame etape sėkmingiausiai pasirodė taurės laimėtoju tapęs Justas Pangonis. Antras sezono suvestinėje liko Martynas Udras, trečias – Šarūnas Smetonis.
M-125 klasė tapo vienintele, kurioje favoritai pelnė po lygiai taškų: Lukas Neicelis ir Leandras

Stulpinas sezoną baigė, turėdami po 114 taškų. Tačiau federacijos taurės laimėtoju pripažintas Lukas, Leandrui atiteko antroji vieta, o trečias liko Rytis Gumauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius