Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno technikos kolegijos studentai startavo „Autoplius Fast Lap“ Estijoje

Ilgai lauktos pirmosios varžybos „Autoplius Fast Lap“ etape Estijoje,  Kauno technikos kolegijos studentų autoklubui buvo svajonė, kurią pavyko įgyvendinti tik iš dalies. Patirties ir sėkmės trūkumas jauniems sportininkams neleido startuoti taip, kaip norėta. Visgi, pasak jų, ši išvyka padės žengti didelį žingsnį vystant lenktynininkų ir autosporto mechanikų karjerą.

Kai Dainius Matijošaitis šių metų birželio 25 dieną gerino Pernu „Auto24Ring“ trasos rekordą, KTK autoklubo nariai, į Estiją atvykę išmėginti jėgų tarptautiniu lygiu, lenktynininką palydėjo akimis tik iš žiūrovų tribūnų, o ne konkuruodami trasoje. Pasak KTK autoklubo vadovo Povilo Bonkevičiaus, pirmose varžybose užsienyje neteko startuoti taip, kaip norėta, tačiau išvyka į Pernu trasą komandai padėjo įgauti labai daug patirties.

„Šioms varžyboms ruošėmės visą mėnesį. Kolegija skyrė biudžetą, kuris yra dvigubai didesnis nei reikia Lietuvos etapuose. Tikėjomės pasirodyti gerai. Tačiau, kaip matome dabar, padarėme klaidų, iš kurių galėčiau išskirti tris pagrindines – patirties užsienio varžybose stokojantis pasirengimas, logistikos netikslumai ir komandinis darbas.

Matome, kaip dirba profesionalios komandos, kurių efektyvumas yra daug didesnis, nors jie taip nelaksto, o dirba tikslingai ir užtikrintai

Varžyboms ruošėmės įprastai, detalių į Pernu taip pat pasiėmėme standartinį kiekį. Tai buvo mūsų didžiausia klaida. Pradžioje viskas klostėsi gerai - pravažiavome kvalifikacinį etapą, „Time attack“, o paskutinių treniruočių metu neatlaikė variklio pakabos tvirtinimo elementai, krentantis variklis sulaužė pusašį. Visi puolėme tvarkyti, tačiau be trūkstamų detalių nieko negalėjome padaryti. Pasirodo, kad Estijoje gauti reikalingų detalių nėra taip paprasta kaip namuose.

Taip pat nepakankamai gerai sutvarkėme logistiką, nesusiderinome nakvynės vietos, kitaip sakant, atvažiavome studentiškai, todėl kitą dieną jautėsi nuovargis. Galiausiai, per daug energijos išeikvojame lakstydami po serviso zoną. Matome, kaip dirba profesionalios komandos, kurių efektyvumas yra daug didesnis, nors jie taip nelaksto, o dirba tikslingai ir užtikrintai. Patyrusiems sportininkams šios mūsų klaidos kelia šypseną, tačiau mums tai neįkainojamos pamokos, kurių nekartosime ateityje“, - pirmąja užsienio varžybų patirtimi dalinasi P.Bonkevičius.

Kauno technikos kolegijos komanda – „Auto24Ring“ trasoje
Kauno technikos kolegijos komanda – „Auto24Ring“ trasoje

Povilui pritaria ir jo kolega, Kauno technikos kolegijos studentas Rokas Zarauskas, kurio teigimu, didelis karštis ir nuovargis taip pat papildė komandos daromų klaidų skaičių.

„Į kitą šalį lenktyniauti vykome pirmą kartą. Anksčiau varžėmės tik „Mini žiedo“ čempionate ir „Autoplius Fast Lap“ etapuose „Nemuno žiede“. Pernu trasoje buvo apie 29 laipsniai karščio, prisidėjo ir kelionės nuovargis. Galbūt dėl to įsivėlė netikslumų tikrinant automobilį, ne viską sustygavome po kvalifikacinių etapų ir treniruočių. Tačiau ši išvyka mums – neįkainojama patirtis. Treniravomės Pernu trasoje, kuri yra kur kas geriau parengta nei „Nemuno žiedas“, turi daugiau personalo, normalią techninio aptarnavimo zoną, yra užtikrintas didesnis saugumas. Tai mums buvo visiškai kitas lygis ir mes labai džiaugiamės, galėdami atstovauti KTK ir turėdami galimybę išmėginti save lenktynėse ne tik mechaniko, bet ir piloto ar komandos vadovo pozicijose“, - sako R. Zarauskas.

Pasak studentų, toliau šiais metais jų sezonas apsiribos Lietuva, o artėjantiems metams komanda intensyviai ruošis startuoti Latvijos žiedinių lenktynių čempionate.

Kauno technikos kolegijos komanda – „Auto24Ring“ trasoje
Kauno technikos kolegijos komanda – „Auto24Ring“ trasoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius