Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelionė į dykumų lenktynes: nuo pilkos Latvijos iki dieviškojo Abu Dabio

Lietuviai Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas metė iššūkį dykumai ir sau patiems. „TAEM Group“ ekipažas išvyko į Abu Dabį, kur sieks įveikti dykumų maratoną „Abu Dhabi Desert Challenge 2014“.
Kelionės akimirka
Kelionės akimirka / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Niūrus trečiadienio rytas Lietuvoje. Iš Vilniaus startuoja Vaidotas ir Žygimantas Žalos, Agnė Vičkačkaitė-Lauciuvienė ir Saulius Jurgelėnas. Ekipažo tikslas – pasiekti Abu Dabį, tačiau pirmiausia komanda turi nukakti iki kaimyninės Latvijos. Prie vairo – Vaidotas Žala. Nepastebimai prabėga pora valandų ir lietuviai Rygos oro uoste jau dirsčioja į išvykimo laiką rodančius ekranus.

Skrydis už geros valandos. Yra laiko papietauti. Užkandžiaudamas Saulius Jurgelėnas „sumeta“ tekstą apie pavojus, tykančius dykumų lenktynių dalyvių. Kompanija nusiteikusi linksmai. Apžiūrinėdami Latvijos bobslėjaus komandos roges ir kirsdami Žalų mamos kibinus, lietuviai patraukia registratūros link.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Kelionės akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Kelionės akimirka

Eiliniai formalumai, bagažo perkraustymas ir komanda jau lėktuve. Kelias tolimas, tad ir kelionė bus iš dviejų tomų. Maratono komanda užsibrėžusi už kelių valandų pasiekti Istambulo oro uostą Turkijoje. Lėktuvas leidžiasi ir ekipa turi vos kiek daugiau nei valandą laisvo laiko iki kito skrydžio.

Prieš kylant į Jungtinius Arabų Emyratus komandos nariai „prasineša“ per „Duty Free“. Eiliniai pirkiniai ar tiesiog lauktuvės namiškiams. Netrukus komanda, nešina šalmais ir lydima įtarių žvilgsnių išskuba prie vartų. Čia laukia dokumentų patikrinimas prieš skrydį į Abu Dabį.

VIDEO: „TAEM Group” kelionė į Abu Dabį

Procedūras „prašokame“ greitai, nors Žygimantui Žalai nemažai streso „įvaro“ nuplyšusi kelionės bilieto šaknelė. Oro uosto darbuotojui tai nė motais. Nesustabdomi lietuviai jau patogiai sėdi lėktuve ir mėgaujasi „Turkish Airlines“ teikiamais malonumais. Kas žaidžia „Sudoku“, kas klauso muzikos, o kas iš naujo žiūri penktąją „Greiti ir įsiutę“ dalį. Jaučiamės kaip namuose.

Deja, kelionė iš Turkijos į Abu Dabį užtrunka. Skrydis užsitęsia, o dėl nepalankių oro sąlygų lėktuvas leidžiasi tik antruoju bandymu. Pagaliau iš jo išlipame. Iš karto užplūsta šilumos banga. Naktį Abu Dabyje temperatūra siekia 30 laipsnių aukščiau nulio.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Kelionės akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Kelionės akimirka

Kad esame svetur byloja ir ore tvyrantis kvapas. Jį nusakyti sunku, tačiau labiausiai tiktų pavadinimas – jūros dumblių aromatas. Na, kai kam gal ir ne visai aromatas. Ramus vėjas ir švelni šiluma kuria pasakišką atmosferą. Taip, komanda jau Abu Dabyje. Komanda – milijardierių ir amžinos vasaros šalyje.

Tačiau čia susirinkome ne atostogų. Atvykome dalyvauti ir įrodyti savo vertę. Skubame pagauti taksi. Vaidotas Žala pradaro greta stovinčio taksi dureles. Jo vairuotojas miega. Ką gi, galbūt jam pietų metas išpuolė nakties viduryje. Netrukdome. Randame kitą taksi. Apynaujis „Mercedes“ ir arabas prie vairo jau transportuoja mus viešbučio link. Atvykstame. Čia ir prasideda arabiškas „bardakas“.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Kelionės akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Kelionės akimirka

Registratūroje kyla daug klausimų dėl kambarių rezervavimo. Sugaištame beveik pusę to laiko, kuris užtruko atvykti iš Rygos į Turkiją. Ko gero, miego sąskaita. Nieko nepadarysi. Lietuviai – kantrūs žmonės. Vienas kitas lietuviškas paniurnėjimas ir mes galiausiai užimame savo kambarius.

Vietos laikrodis muša keturias valandas ryto. Tuo metu Lietuvoje – valanda mažiau. Skirtumas nedidelis, tik sunku suprasti, ar jau laikas eiti miegoti, ar metas keltis.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Kelionės akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Kelionės akimirka

O keltis ketvirtadienį reikės gana anksti. Nors miegoti kai kas nuėjo tik penktą valandą, o kai kam pamiegoti neteko visai, veiksmas ketvirtadienį prasidės jau nuo 10 valandos. 

Tame pačiame viešbutyje, kur apsistojo Lietuvių komanda, bus surengta spaudos konferencija apie „Abu Dhabi Desert Challenge 2014“ varžybas. Kiek vėliau dalyvių lauks ir pirmasis išbandymas – administracinė komisija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius