Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kodėl „ENEOS 1006 km lenktynėse“ daugiausia BMW markės automobilių?

Liepos 23-ąją Palangoje, jau 17-ą kartą prasidės tradicinės automobilių žiedinės lenktynės „ENEOS 1006 km“. Prie starto linijos lenktynių savaitgalį išsirikiuos 42 automobiliai, kurių dauguma – BMW. Nors automobilių įvairovės šiose lenktynėse tikrai netrūksta, tačiau būtent pastarųjų automobilių žiedinėse lenktynėse yra daugiausia.
BMW automobiliai „ENEOS 1006km lenktynėse“
BMW automobiliai „ENEOS 1006km lenktynėse“ / Dainiaus Cuberos nuotr.

15min klausia lenktynininkų – kodėl pasirinkote būtent BMW markės automobilius? Kuo šie automobiliai pranašesni už savo konkurentus, o gal tai tiesiog įvaizdžio dalis?

„Kam be reikalo papildomai vargti?“

Dainius Matijošaitis, kuris yra automobilių sporto komandos „BRUM BRUM sport“ lenktynininkas, teigia, kad BMW automobilis žiedinėms lenktynėms yra, ko gero, pats racionaliausias pasirinkimas.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Dainius Matijošaitis
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Dainius Matijošaitis

„Tai tikrai nėra įvaizdis ir daugelis renkasi BMW automobilį tikrai ne dėl to, kad ši markė populiari Lietuvoje ir už jos ribų“, – sako žymus Lietuvos lenktynininkas.

Pernu „Auto24Ring“ lenktynių trasos įveikimo rekordininkas ir daugelio varžybų čempionas D.Matijošaitis teigia, kad vienas iš pagrindinių BMW pliusų žiedinėse lenktynėse yra galiniais ratais varomas automobilis.

„Reikia paminėti dar ir tai, kad norint paruošti BMW automobilį lenktynėms, internete galima surasti galybę informacijos, kaip tai daryti. Daugelis sportinio BMW mazgų turi tai, ką reikia turėti žiedinėms lenktynėms skirtam automobiliui, tad kam be reikalo vargti su kažkuo kitu“, – teigia pašnekovas.

Jo komandos bičiuliai jam paantrina teigdami, kad rasti atsarginių dalių BMW markės automobiliai yra ypač lengva užduotis. Prie pastarojo dalyko prisideda tai, kad BMW automobilių Lietuvoje yra tikrai nemažai, o tuo pačiu yra ir didelis pigių dalių pasirinkimas:

„Kai išgirsti, kiek kainuos tam tikros dalys mūsų automobiliui „M3 BigDaddy“ oficialiame BMW servise, linksta keliai“, – juokaudamas teigia D.Matijošaitis.

„Tačiau automobilių laužynuose analogiškų dalių, kurios yra iš apynaujų, sugadintų automobilių, galima gauti už žymiai mažesnę sumą, negu suplotume už naują dalį, ir pasirinkimas būna didžiulis“, – priduria D.Matijošaitis.

Naujesnis – geresnis

D.Matijošaitis, paklaustas, ar galima teigti, kad daugelis kitų varžovų, važiuojančių su 3 kartos BMW „e36“ ar „e46“ automobiliu, mielai persėstų į ganėtinai naują „e92 M3“ automobilį, tokį, kokį pilotuoja jis pats ir jo komandos lenktynininkai, šypteli:

„BMW automobilis „e46“ jau yra geresnis už liaudyje vadinamąją „kregždę“, kadangi yra platesnis – tai žiedinėse lenktynėse ganėtinai didelis privalumas. Mūsiškis „BigDaddy M3“ kai kuriais aspektais yra techniškai pranašesnis už abu senesnius automobilius.

Žinoma, mūsų bolidas reikalauja daugiau investicijų, ypač daug darbo valandų tenka paaukoti norint pažaboti visas saugumo sistemas, kurios yra įdiegtos tokių metų automobilyje. Paruošti sportui tokį automobilį kaip mūsų, „e92 M3“, gali kainuoti dvigubai daugiau negu minėtąją „kregždę“, tačiau investicijos atsiperka, tad manau, kad ne vienas lenktynininkas, turėdamas atitinkamą biudžetą, norėtų persėsti ir lenktyniauti su kuo naujesniu BMW automobiliu“.

Aukso vidurys

Dar vienos komandos, kuri pasirinko BMW M3 GTR markės automobilį, lenktynininkas Wardas Sluysas teigia, kad BMW automobilis tokio tipo lenktynėms, yra tikras aukso viduriukas.

„Šis automobilis yra ypač patikimas. Tai yra pats seniausias automobilis, kurį mes turime komandoje, tačiau jis yra labai patikimas, retai gendantis automobilis“, – teigia komandos „Mojo Lounge Racing by JR motorsport“ pilotas W.Sluysas.

Lenktynininkas iš Belgijos teigia, kad lenktynių trasoje BMW automobilis nebūtinai yra techniškai pranašesnis už kitus, tačiau kalbant apie patikimumą, įperkamumą, išlaikymo kaštus, dalių kainas ir informacijos kiekį, bavariškas automobilis yra visa galva aukščiau kitų.

„Manau, pagrindinis dalykas, kodėl automobilių sporto komandos renkasi BMW markės automobilius, yra ta, kad sugedus ar sulūžus kokiai nors daliai, naują analogišką dalį galima rasti labai lengvai“, – mano W.Sluysas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius