Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kodėl L.Hamiltono nenustebino N.Rosbergo sprendimas?

Nico Rosbergo sprendimas pasitraukti iš „Formulės-1“ nenustebino jo komandos draugo Lewiso Hamiltono.
Abu Dabyje nugalėjo L.Hamiltonas, N.Rosbergas pirmą kartą tapo F-1 čempionu, trečias – S.Vettelis
Abu Dabyje nugalėjo L.Hamiltonas, N.Rosbergas pirmą kartą tapo F-1 čempionu, trečias – S.Vettelis / „Scanpix“ nuotr.

Abu sportininkai vienas kitą labai gerai pažįsta nuo pat mažens, kai kartu lenktyniavo kartingais. N.Rosbergas ir L.Hamiltonas pastaruosius trejus metus tarpusavyje F-1 kovojo dėl čempiono titulo. Šiemet geriau sekėsi N.Rosbergui, kuris pirmą kartą tapo „Formulės-1“ čempionu. Įgyvendinęs savo svajonę vokietis nusprendė trauktis. Bet toks sportininko sprendimas nenustebino L.Hamiltono.

Per 18 metų, nuo tada kai lenktyniavome kartingais, tai buvo pirmas kartas, kai jis mane įveikė kovoje dėl čempiono titulo. Galbūt dėl to manęs nenustebino jo sprendimas trauktis. Jis taip pat turi šeimą, vaiką.

„Aš turbūt esu vienas iš nedaugelio žmonių, kurio toks jo sprendimas nenustebino, – kalbėjo L.Hamiltonas. – Galbūt taip yra todėl, jog aš jį pažįstu labai ilgą laiką. Per 18 metų, nuo tada kai lenktyniavome kartingais, tai buvo pirmas kartas, kai jis mane įveikė kovoje dėl čempiono titulo. Galbūt dėl to manęs nenustebino jo sprendimas trauktis. Jis taip pat turi šeimą, vaiką. O „Formulė-1“ atima gana daug laiko.“

„Kartu lenktyniavome nuo tada, kai mums buvo 13 metų. Jau tada kalbėjomės apie tai, kaip vieną dieną tapsime čempionais. Kai aš prisijungiau prie „Mercedes“, Nico jau buvo čia. Apie tokią situaciją taip pat kalbėjome tada, kai buvome dar vaikai“, – kalbėjo Lewisas.

„Mercedes“ komanda dabar yra priversta ieškoti piloto, kuris užims N.Rosbergo vietą. L.Hamiltono teigimu, jis nesikiš į ekipos sprendimus renkantis lenktynininką.

„Niekada nebuvau tas pilotas, kurio reikėjo atsiklausti renkantis kitą lenktynininką. Žinau, kad Sebastiano ir Fernando sutartyse yra toks punktas. Aš visada prašiau tik vieno – vienodų sąlygų, – sakė Lewisas. – Tad jei su abiem pilotais bus elgiamasi sąžiningai, man nesvarbu kas bus mano komandos draugas. Turime puikius ekipos vadovus. Neabejoju, kad jie priims teisingą sprendimą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius