Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LARČ čempionas paaiškės 2-ąją „Rally Classic“ varžybų dieną

Pirmoji finalinio Lietuvos automobilių ralio čempionato (LARČ) „Rally Classic“ Druskininkai diena pateikė daugiau klausimų nei atsakymų. Dienos nugalėtojais tapo broliai Žalos, kurie nusitaikė ne tik į etapo, bet ir viso čempionato titulą.
Vaidotas Žala
Vaidotas Žala / Organizatorių nuotr.

Pirmauja Žalos

Tik startavęs finalinis etapas dar kartą patvirtino, kad sportininkų laukia techniškas ralis, pareikalausiantis maksimalaus susikaupimo. Trasos sudėtingumą savo stogu jau pirmuosiuose greičio ruožuose pajuto nulinis Pauliaus Novako ir Mykolo Stravinsko ekipažas. Nors sportininkai kelis kartus vertėsi, tačiau sužalojimų nepatyrė.

Pirmosios avarijos nei kiek nepristabdė praėjusių metų „Rally Classic“ Druskininkai nugalėtojų – brolių Žalų, kurie nuo pat starto pradžios akseleratoriaus pedalą nuspaudė iki galo ir įsitvirtino pirmoje pozicijoje, laimėję visus 5 greičio ruožus.

VIDEO: Druskininkai „Rally Classic“ 2015 - GR3

Didelis lyderių tempas į Druskininkus žengti paskutinio laiptelio kovoje dėl čempiono titulo atvykusiam Vytautui Švedui turėjo aiškiai parodyti, kad kova dar tik prasideda.

Visgi, du kartus Druskininkuose triumfavęs V. Švedas pirmąją ralio dieną nusprendė nerizikuoti ir pasirinko konservatyvią strategiją. Bendroje įskaitoje po pirmos dienos sportininkas įsitvirtino 4 pozicijoje. Panašu, kad viso sezono likimas spręsis rytojaus likusiuose 5 greičio ruožuose.

Pretenzijas į „Rally Classic“ etapo nugalėtojo vardą pateikė ir itin geru tempu važiuojantis Deivido Jociaus ekipažas bei į Druskininkus atvykusi Latvijos ralio legenda – Janis Vorobjovs, kurie bendroje įskaitoje išsirikiavo antroje ir trečioje pozicijoje.

Pirmos dienos lyderių penketuką užbaigia Benediktas Vanagas, kuris 5-ame greičio ruože finišavo su antru geriausiu laiku.

VIDEO: Druskininkai „Rally Classic“ 2015 - naktinis greičio ruožas

„Rally Classic“ Druskininkai 2015 lyderiai po pirmosios ralio dienos:

  1. Vaidotas Žala ir Žygimantas Žala
  2. Deividas Jocius ir Donatas Zvicevičius
  3. Janis Vorobjovs ir Andris Malnieks
  4. Vytautas Švedas ir Žilvinas Sakalauskas
  5. Benediktas Vanagas ir Greta Germanavičiūtė
VIDEO: Pauliaus Novako „Subaru Impreza WRX STI“ po avarijos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius