-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Le Mano lenktynių kvalifikacijoje greičiausi „Porsche“ bolidai

24 valandų Le Mano lenktynių pirmajame kvalifikacijos etape nepralenkiami buvo „Porsche“ bolidai. Po 16 metų pertraukos į greičiausios prototipų (LMP1) klasės varžybas sugrįžusi „Porsche“, su abiem „Porsche 919 Hybrid“ automobiliais pademonstravo geriausius laikus ir tapo rimtais pretendentais užimti geriausias starto pozicijas šeštadienį prasidėsiančiose lenktynėse.
„Porsche 919“
„Porsche 919“ / Organizatorių nuotr.

20-tu numeriu pažymėtą „Porsche 919 Hybrid“ vairavęs Naujosios Zelandijos lenktynininkas Brendon Hartley 13,629 km ilgio „Sarthe“ žiedą įveikė greičiausiai – per 3 min. ir 23,157 sekundės. Kitą, 14-tu numeriu pažymėtą analogišką „Porsche“ hibridą vairavęs šveicaras Neel Jani užėmė antrąją vietą, ratą apsukęs keliomis dešimtosiomis sekundės dalimis lėčiau – per 3 min. ir 23,928 sekundės.

„Pirmosios kvalifikacijos sesijos pradžia buvo puiki. Maloniai nustebau, kad pavyko pasiekti greičiausią rato įveikimo laiką. Suprantama, tai tik pirmasis kvalifikacijos etapas ir prieš akis dar laukia ilgas kelias. Tačiau manau, kad jau per pirmąją sesiją surinkome daug svarbios informacijos“, – sakė B.Hartley.

„Pradžioje neturėjau galimybių važiuoti maksimaliu greičiu – techninis personalas mojavo geltona vėliava, tad du kartus turėjau sumažinti greitį. Esu patenkintas savo laiku, nes žinau, kad neturėjau galimybių paspausti. Tikiuosi, kad ketvirtadienio kvalifikacijoje galėsiu pasiekti dar geresnį rezultatą, jeigu trasoje nebus geltonų vėliavų ir nereikės pristabdyti. Palyginus su praktikos sesijos rezultatais padarėme didžiulę pažangą, bet manau, kad galime važiuoti dar greičiau“,  – įsitikinęs antrą vietą užėmęs N.Jani.

Trečiadienio kvalifikacijos etapas turėjo trukti dvi valandas, tačiau dėl avarijos buvo nutrauktas po 90-ties minučių. Šįvakar laukia dar du kvalifikacijos etapai – nuo 19 iki  21 val. ir nuo 22 val. iki vidurnakčio. Pagal kvalifikacijoje pasiektą geriausią rato įveikimo laiką automobiliai bus išrikiuoti lenktynių startui. „Porsche“ komandos atstovai teigia, kad ketvirtadienio kvalifikacijos sesijoje žiedą įveiks ribotą kiekį kartų, nes nenori automobilio apkrauti prieš šeštadienį prasidėsiančias varžybas. Penktadienį komanda žada skirti poilsiui.

„Porsche 919 Hybrid“ lenktyniniams bolidams be nesklandumų praėjo ir vakarykštė laisvosios praktikos sesija. 20-tu numeriu pažymėtu bolidu visi trys lenktynininkai įveikė 35 ratus, pasiekę 3 min. ir 26,602 sekundės geriausią laiką ir buvę šešti. 14-to bolido vairuotojai įveikė 43 ratus ir su 3 min. ir 27,374 sekundės rato įveikimo greičiu pademonstravo septintą geriausią laiką.

Sėkmingai kvalifikacijos sesijos klostėsi ir GTE-Pro klasėje važiuosiančiai „Porsche Team Manthey“ komandai su „Porsche 911 RSR“ automobiliu. 92-uoju numeriu pažymėtas bolidas pirmajame kvalifikacijos raunde liko trečias ir tęs kovą dėl aukščiausių lenktynių starto pozicijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius