-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenktynininkai bandė perkąsti „Easydrift“ technologiją

„Autoplius Fast Lap“ II etapo lenktynių dalyviai tobulino savo vairavimo įgūdžius, bandydami suvaldyti nestabiliu tapusį automobilį. Jie išbandė pasaulyje sparčiai populiarėjančią technologiją „EasyDrift“.
„EasyDrift“
„EasyDrift“

„EasyDrift“ technologija – tai ant priekiniais ratais varomo automobilio galinių ratų sumontuojami padangų gaubtai – žiedai. Jie labai gerai slysta, kad ir kokia kelio danga važiuotum, bei taip sukuria itin realistiškas automobilio valdymo slidžiame kelyje sąlygas.

Ši technologija ugdo refleksą, kaip suvaldyti automobilį, jei važiuojant dideliu greičiu sprogsta galinė padanga

„Automobilis šonu slysti pradeda netikėtai, todėl, norint jį suvaldyti, reikia reaguoti greitai ir žinoti, kaip tai daryti. „EasyDrift“ sistema padeda pajausti slydimo pradžios momentą ir treniruotis, kaip jį suvaldyti“, – sako Rokas Markevičius, profesionalus vairavimo instruktorius.

Išbandę „EasyDrift“ technologiją, „Autoplius Fast Lap“ lenktynių dalyviai sutartinai tvirtino, kad patirtis buvo naudinga. „Ši technologija gerai imituoja automobilio galinės ašies slydimą ant ledo arba puikiai ugdo refleksą, kaip suvaldyti automobilį, jei važiuojant dideliu greičiu sprogsta galinė padanga”, – kalba Vytas Bilinskas, „Autoplius Fast Lap“ II etapo STR2500 grupės III vietos laimėtojas.

„EasyDrift“
„EasyDrift“

Lenktynininkai sutinka, kad vairavimo įgūdžių tobulinimas naudojant „EasyDrift“ būtų naudingas visiems vairuotojams. „Didžiausia mūsų šalies vairuotojų bėda – automobilio galimybių nežinojimas. Tobulinti vairavimo įgūdžius reikia ne gatvėje, o uždaruose autodromuose, prižiūrint patyrusiems instruktoriams. Tuomet negrės chuliganiško vairavimo baudos, nebus sudaužyti automobiliai ir nenukeltės žmonės“, – kalba pašnekovai.

Naujosios drifto technologijos kūrėjas, prancūzas Alexandre‘as Hayot, buvo profesionalus ralio lenktyninkas, tačiau 2004 m., patekęs į siaubingą avariją, šeimai ir draugams pažadėjo nustoti ekstremaliai sportuoti. Vis tik noras pajusti vairavimo ekstremalumą buvo toks stiprus, kad A. Hayot pradėjo ieškoti būdų, kaip galima lenktyniauti nepavojingai. Jam kilo mintis sukurti tokią technologiją, kuri priverstų automobilį slysti net važiuojant nedideliu greičiu. Valandų valandos eksperimentuojant nepraėjo veltui – 2013 m. A. Hayot užpatentavo „EasyDrift“ technologiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius