Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Lenktynininkus konsultavo padangų specialistai

Liepos 19-22 dienomis Palangoje vyksiančiose „ENEOS 1006 km lenktynėse“ ir Pernu „Auto24Ring“ trasoje rugsėjo 22-24 d.d. rengiamame 1000 km maratone lenktynininkų ir komandų trenerių laukia viena didesnių naujovių – visiems privalomos vienodos „Hankook“ padangos, kurias tiesiogiai pateiks jų gamintojai.
Seminaro akimirka
Seminaro akimirka

Kad naujovė nenugriaudėtų tarsi perkūnas iš giedro dangaus, abejų šių ne tik Baltijos šalyse didžiausią intrigą keliančių lenktynių organizatorė VšĮ „Promo Events“, kartu su oficialiais ir įgaliotaisiais „Hankook“ atstovais Baltijos šalyse, bendrove „Juta“, Kaune surengė nemokamą seminarą. Jame diskutuoti klausimai kaip maksimaliai išnaudoti lenktyninių padangų galimybes, koks komandos inžinieriaus vaidmuo pasirenkant teisingą automobilio reguliavimą, apie lenktynininko patirtį ir sugebėjimus teisingai išnaudoti gerąsias padangų savybes varžybų trasoje ir kiti.

Į seminarą pakviesti ne tik užsiregistravusių dalyvauti „Promo Events“ rengiamose varžybose atstovai, bet ir visi, padangų lenktyninėmis charakteristikomis ir jų savybėmis besidomintys žiedinių lenktynių specialistai – komandų vadovai, inžinieriai, mechanikai ir, žinoma, patys sportininkai.

Nuotr. iš asmeninio archyvo/Jonas Gelžinis
Nuotr. iš asmeninio archyvo/Jonas Gelžinis

„Manau, kad šis seminaras įvyko pačiu laiku, kai lenktyninė technika jau baigiama ruošti naujo sezono startams, o svarbiausia, kad jo dalyviai gavo nemažai praktinės naudos, - sakė šešis kartus ilgų nuotolių lenktynes Palangoje laimėjęs Jonas Gelžinis. – Mus, sportininkus, džiugina, kad renginyje dalyvavo ir sukaupta patirtimi dosniai dalijosi itin patyrę lenktynių inžinieriai, daug metų dirbantys įvairiose garsiose visoje Europoje lenktynių serijose, tokiose kaip DTM, „Formula 3“, TCR ir kitose“.

Kad seminaras neabejotinai buvo naudingas abiems pusėms, pripažino ir į jį atvykę bei susirinkusius instruktavę „Hankook“ gamintojų atstovai.

„Į Lietuvą vykome džiaugdamiesi užsimezgusia partneryste tarp „Promo Events“ bei „Hankook Tire Europe“ ir tapę išskirtiniais padangų tiekėjais. Mes norime čia sukurti gerus bendradarbiavimo pagrindus, grįstus tarpusavio supratimu. Esame patenkinti, jog jau pirmasis bendras renginys parodė, jog tai mums puikiai pavyko,“ – sakė bene didžiausias lenktyninių padangų specialistas, „Hankook Tire Europe“ vyriausiasis inžinierius Thomas Baltesas, daugelį metų dirbantis su DTM, TCR, Audi TT Cup ir kitomis ilgų distancijų lenktynių serijomis.

Jo kolegą, „Hankook Tire Europe“ inžinierių Andre Weberį sužavėjo seminaro dalyvių žingeidumas.

„Susirinkusieji kaip reta kur kitur buvo suinteresuoti seminaro tema, sulaukėme daugybės klausimų. O tai rodo, jog lenktynių specialistai gavo naujos, naudingos informacijos, - kolegai antrino A. Weberis. – Iš kitos pusės mums irgi buvo labai naudinga pažintis su būsimų lenktynių dalyviais, kurie dabar žinos kas atstovauja „Hankook“ ir į ką galima kreiptis prašant konkrečios pagalbos“.

„Šis seminaras rodo labai rimtą „ENEOS 1006 km lenktynių“ ir Pernu „Auto24Ring“ 1000 km maratono rengėjų požiūrį tiek į pačias varžybas, tiek jų dalyvius, - sakė abejose lenktynėse su dyzeliniu „BMW S46 GTR“ dalyvausiančios Latvijos „Flash Racing Latvia“ komandos atstovas Artūras Baltrakas. – Manau, jog šis seminaras buvo labai naudingas ne tik mūsų komandai, bet ir visiems jo dalyviams. Ypač vertinu išsamią informaciją, kokią galėjo suteikti tik gamintojo specialistai, apie „Hankook“ padangas, jų savybes ir prognozuotiną „elgesį“ sausoje ar šlapioje trasoje“.

Pasak A. Baltrako, bene didžiausią pasibaigusio seminaro vertę liudija tas faktas, jog latvių komanda jau šiandien užsisakė šias padangas ne tik minėtoms lenktynėms, bet ir visam sezonui.

Latvį palaiko ir lietuviškos „Race Tech“ komandos atstovas Tadas Ivanauskas.

„Renginį vertinu kaip įvadinį į daugeliui lenktynininkų naujo „Hankook“ gamintojo pasaulį, atvėrusį žinių langą apie šių padangų specifiką, jų savybes, kuo jos skiriasi nuo kitų, kaip jos elgiasi ekstremaliais atvejais ir kaip teisingai jas paruošti konkrečiam automobiliui. O tai suteiks daugiau pasitikėjimo ir komandų mechanikams, ir patiems lenktynininkams“, - įsitikinęs T. Ivanauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius