Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Lenktynių sezoną Andžejus Dzikevičius pradėjo pergale

Savaitgalį garsiajame Niurburgo žiede (Vokietija) startavo Vokietijos ilgų nuotolių lenktynių čempionatas VLN (Langstrecken Meisterschaft Nurburgring), kuriame, kaip ir praėjusiais metais, „Weiland Racing“ komandos ekipos gretose jėgas išbandė 23–ejų metų vilnietis sportininkas Andžejus Dzikevičius.
A.Dzikevičiui sėkmingai finišuoti sutrukdė techninės problemos
A.Dzikevičius sezoną pradėjo pergale. / Organizatorių nuotr.

Pirmojo etapo varžybose jis drauge komandos draugu australu Rodney'iu Forbesu iškovojo pergalę automobilių klasėje „GT3 Cup“.

Po pavyzdinio sezono starto į Lietuvą grįžęs A. Dzikevičius pasakojo, kad šįkart viskas sekėsi beveik idealiai. „Šiek tiek palankiau galėjo susiklostyti nebent kvalifikacinės lenktynės. Man teko važiuoti pirmojoje dalyje, kai trasa dar buvo gana šlapia. Nors rezultatas buvo trečias bendroje įskaitoje, vėliau asfaltas ėmė sparčiai džiūti ir varžovų rezultatai gerėti“, – pasakojo A. Dzikevičius.

Antrojoje kvalifikacijos dalyje sausa danga važiavęs australas R. Forbesas buvo kiek lėtesnis, todėl oficialias lenktynes „Weiland Racing“ komanda pradėjo iš 16 vietos – į priekį praleidę vieną varžovų ekipą iš „GT3 Cup“automobilių klasės.

Komandos strategai šįkart pageidavo, kad startuotų ir pirmąją lenktynių valandą Niurburgo žiede ratus suktų R. Forbesas. Prieš A. Dzikevičiui sėdant prie vairo „Weiland Racing“ automobilis važiavo 18–ojoje vietoje bendrojoje įskaitoje ir antras savo klasėje. Dar po valandos vaizdas buvo gerokai pasikeitė – A. Dzikevičius sugebėjo pakilti iki 6–osios pozicijos bendrojoje įskaitoje ir bei tapti „GT3 Cup“ automobilių klasės lyderiu.

Tris valandas trukusiame pirmajame VLN čempionato etape taškus sudėlioti teko „Weiland Racing“ komandos svečiui iš Australijos. Jis iš esmės apgynė turėtą poziciją ir finišo liniją kirto aštuntas bendrojoje įskaitoje ir tapo „GT3 Cup“automobilių klasės nugalėtoju.

Lenktynes laimėjo „Manthey Racing“ komanda su „Porsche GT3 R“. Antra bendrojoje įskaitoje – „Abt Sportsline GmbH“ komanda su „Audi R8“, kurios garbę gynė tituluotasis švedas Mattiasas Ekstromas. Treti – gamyklinė „BMW Motorsport“ komanda su Uwe Alzenu.

Beje, greitesnės už „Weiland Racing“ duetą iš viso buvo tik trys „Porsche“ automobiliais važiavusios komandos. Viena jų – atstovaujanti „Porsche“ gamyklą – lėkė su egzotiškuoju KERS sistemą turinčiu „Porsche GT3 R Hybrid“.

Pirmojo VLN etapo finišo liniją iš viso kirto 115 automobilių. „Weiland Racing“ komanda šįkart aplenkė nemažai gamyklinių ekipų bei kur kas galingesnių BMW, „Ferrari“, „Porsche RSR“, „Dodge Viper“ ir panašių automobilių.

A.Dzikevičius šį sezoną startuos visuose Vokietijos ilgų nuotolių lenktynių čempionato VLN etapuose, taip pat keliose „FIA GT3“ arba „ADAC GT3“ lenktynėse su „Porsche GT3 R“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius