Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietingose lenktynėse – užtikrinta Gusto Grinbergo pergalė

Lenkijos Rok Cup Poland kartingo čempionate dalyvaujantys trylikamečiai lietuviai Gustas Grinbergas ir Danielius Vavilovas iš 12 lenktynių etapo, vykusio Torunės trasoje parsivežė geras emocijas. Tiesa, sekmadienis lenktynininkams prasidėjo labiau tragiškai nei gerai.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Komandos nuotr.

„Gusto 5, o Danieliaus 10 vieta kvalifikacijoje nebuvo tai ko mes tikėjomės. Tai pačios blogiausios iškovotos starto pozicijos viso sezono metu, o žinant didelį čempionato konkurencijos lygį buvo labai sunku tikėtis kilimo į aukštesnes pozicijas lenktynių metu. Tačiau nei lenktynininkai, nei komanda nenuleido rankų.

Pusfinalyje, po labai įtemptos kovos su varžovais, abu lenktynininkai kilo aukštyn. G.Grinbergas finišavo trečioje vietoje, D.Vavilovas – septintoje. Beje, vėl reikėtų pažymėti fantastiškus Danieliaus startus. Jau po pirmo posūkio jis iš 10 vietos pakilo į 5“, – lenktynių pradžią komentavo komandos vadovas Wiktoras Turkiewiczius.

Komandos nuotr./Varžybų akimirka
Komandos nuotr./Varžybų akimirka

Prieš pat finalą trasą nuskalbė lietus, tad lenktynėse tikėtasi netikėtumų. Startavo lietuviai gana atsargiai, tačiau vėliau negailėjo varžovų. Pirmo rato pabaigoje Gustas jau buvo antroje vietoje, Danielius – penktoje. Į lyderio poziciją G.Grinbergui pavyko prasibrauti penktame rate, bet jo važovas Marcin Zajanc tame pačiame rate vėl pakilo į pirmą vietą.

Tačiau devintame lenktynių rate lietuvos lenktynininkas atakavo dar kartą ir iki paskutinio, šešiolikto rato ne tik kad neužleido pirmosios vietos, bet ir atotrūkį nuo persekiotojo padidino iki 7 sekundžių.

Komandos nuotr./Varžybų akimirka
Komandos nuotr./Varžybų akimirka

O tuo metu televizijos kameros nepraleido Danieliaus kovos. Sausėjančioje trasoje jis su varžovais sukūrė puikų lenktynių spektaklį, kuriame lenktynininkų užimamos vietos keitėsi lyg kaleidoskope. Danielius finišavo septintas, paskutiniame posūkyje meistriškai atrėmęs varžovų atakas.

Po 12 Lenkijos Rok Cup čempionato etapų Gustas Grinbergas išlieka lyderio vietoje. Prieš artimiausią persekiotoją Adrianą Janickį jis pirmauja 45 taškais. Danielius Vavilovas įsitvirtino 5 vietoje. Paskutiniai du čempionato etapai įvyks pirmą rugsėjo savaitgalį, tačiau lenktynininkai neišeina atostogų, Jau šį savaitgalį G.Grinbergas startuos kitoje lenktynių serijoje Lenkijoje – Tarptautiniame Lenkijos čempionate.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius