Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Lietuviai „Baja Poland“ varžybose: stabilus važiavimas leidžia vytis greičiausius

Pasaulio ralio reido čempionato etape Lenkijoje lietuvių ekipažas tvirtai žengia pirmyn. Po antrosios ralio dienos iš 38 pozicijos pakilo iki 16 vietos bendroje įskaitoje.
„Baja Poland“ varžybos
„Baja Poland“ varžybos / Egidijaus Babelio nuotr.
Temos: 2 Lietuviai Lenkija

Su standartiniu „Toyota FJ-Cruiser“ automobiliu važiuojantys Vilmantas Audzijonis ir Vaidotas Paškevičius vakar įveikė du 188,5 km ilgio greičio ruožus. Važiuodami stabiliai ir greitai jie iš po prologo iškovotos 38 startinės pozicijos prasibrovė iki 16 vietos bendroje įskaitoje.

Benzininių prototipų T1.1 klasėje jie užima 9 poziciją. „Puikus rezultatas“ – sako šturmanas Vaidotas. „Net patys nesitikėjome, kad galime taip važiuoti su visiškai standartiniu ir vienu iš silpniausių automobilių.“ – tęsė.

Egidijaus Babelio nuotr./„Baja Poland“ varžybos
Egidijaus Babelio nuotr./„Baja Poland“ varžybos

Verta paminėti, kad „Toyota“ šiam modeliui neišpirko standartinių automobilių T2 klasės homologacijos, taigi lietuvių lenktynininkai turi lenktyniauti kartu su galingiausiais prototipais.

„Žinoma, nesitikime, ir net nepretenduojame į jokias prizines vietas, važiuojame edukaciniais tikslais, ir tuo pačiu savo pajėgumą lyginame žiūrėdami į T2 klasės reitingus.“ – aiškino Vilmantas Audzijonis.

Tarp standartinių automobilių „Palanga Visit Apartaments“ ekipažas pagal rezultatus šiuo metu užimtų antrąją vietą klasėje. Važiuojant 188,5 km ilgio ruožą antrą kartą jie buvo greičiausi lyginant su kitais T2 klasės automobiliais ir nuo greičiausio standartiniu automobiliu važiuojančio lenktynininko po vakar jie atsilieka dvi minutes.

Egidijaus Babelio nuotr./„Baja Poland“ varžybos
Egidijaus Babelio nuotr./„Baja Poland“ varžybos

Šturmano pozicijoje sėdintis daugkartinis Lietuvos bekelės varžybų čempionas Vaidotas Paškevičius džiaugiasi pirmą kartą tokio tipo lenktynėse važiuojančio Vilmanto Audzijonio sugebėjimais bei tempu ir aiškina, kad tokius gerus rezultatus pavyko pasiekti pakankamai greitu ir stabiliu važiavimu. Lietuviai apsiėjo be techninių problemų, tačiau šturmanas sako, kad šiandien vairuotoją stengsis pristabdyti.

„Jokių taurių vis vien negausim, techniką išsibandėm, ji veikia puikiai, pamatėm kaip atrodo pasaulio čempionato etapas, belieka pasiekti finišą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius