-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviai keliauja į Vengriją, kur vyks du Rytų Europos šoninio slydimo čempionato etapai

Lietuviai „drifteriai“ Mantas Kulvinskas ir Benediktas Čirba išvyko į Vengriją – čia du savaitgalius iš eilės vyks du Rytų Europos „drifto“ čempionato (EEDC) etapai. Juose apsilankys ir du automobilių sporto fotografai, Andrius Laucius ir Giedrius Matulaitis, kurie visos kelionės metu įspūdžiais dalinsis su 15min.lt skaitytojais.
Kelionės mikroautobusas – „Renault Trafic“
Kelionės mikroautobusas – „Renault Trafic“ / Andriaus Lauciaus nuotr.

Pirmasis fotografų planuojamų aplankyti objektų sąraše – „Zestino“ trasa Vengrijoje, Mariapoco mieste, kur vyks trečiasis EEDC 2015-ųjų etapas. Čia, kartu su M. Kulvinsku ir B. Čirba, dalyvaus 49 dalyviai iš Lenkijos, Ukrainos, Švedijos, Rusijos, Vengrijos ir kitų valstybių.

Šį savaitgalį Mariapoce vyks ne tik EEDC etapas, bet ir visas automobilinis festivalis „Zestino-EEDC-Trackwood“. 

Andriaus Lauciaus nuotr./Giedrius Matulaitis
Andriaus Lauciaus nuotr./Giedrius Matulaitis

„Miestelis, kuriame vyksta festivalis, Mariapocas, yra dydžio sulig Tytuvėnais ar Rūdiškėmis – jis teturi vos 2 tūkst. gyventojų“, - pasakojo fotografas G. Matulaitis. 

Mažas miestelio dydis netrukdo šiam turėti lenktynių trasą, kurioje vyksta aukšto lygio varžybos. Ji nėra didelė, praktiškai stačiakampiame sklype įrengta visa infrastruktūra, tačiau čia sugebėta „išlaužti“ ne vieną konfigūraciją: pavyzdžiui, prie asfaltinės dalies prijungta žvyrinė, o šia trasa lenktyniauja rali kroso sportininkai.

„Lietuva turi ko pavydėti. Čia yra vanduo, gali papildyti kemperį ar atsigaivinti karštą dieną. Greta – WC ir dušai, kurie visada švarūs. Teritorijos centre yra apvalus baras, o už jo – palapinių miestelis, parkingas, kiti administraciniai pastatai. Kai nevyksta varžybos, trasoje galima pasivažinėti nuomotais kartais. Ir maistas čia skanus, tik alus – ne“, - juokėsi vyras. 

Andriaus Lauciaus nuotr./Pasiruošimas kelionei: fotografų reikmenys
Andriaus Lauciaus nuotr./Pasiruošimas kelionei: fotografų reikmenys

Po ateinančio savaitgalio Mariapoce fotografai, keliaujantys su savo šeimomis, patrauks link žymiausios Vengrijos lenktynių trasos – „Hungaroring“. Čia kasmet vyksta F-1 lenktynės, o paskutinis rugpjūčio savaitgalis rezervuotas „drifteriams“ – čia vyks EEDC 2015-ųjų metų sezono finalas.

„Kelionei nuomojamės naują „Renault Trafic“. Kadangi bendras kelionės kilometražas sieks daugiau nei 3 tūkst. km, svarbus dalykas yra transporto priemonės patikimumas, o kad „trafikas“ bus patogus, neabejojame. Juokinga, kad kai ieškojome nuomai mikroautobuso, kai kuriose įmonėse kaina už tokią pačią transporto priemonę skirdavosi dvigubai“, - stebėjosi G. Matulaitis.

Andriaus Lauciaus nuotr./Kelionės mikroautobusas – „Renault Trafic“
Andriaus Lauciaus nuotr./Kelionės mikroautobusas – „Renault Trafic“

Jis kartu su A. Lauciumi automobilių sporto renginius fotografuoja jau bene dešimtmetį, tačiau tik šiemet pradėjo dirbti kartu. Pirmasis jų duetas buvo „Halls Winter Rally“ metu, kai jie abu buvo oficialūs ralio fotografai.

„Patarimai abipusiai gerai veikia. Kažką žinau aš, kažką – Giedrius, dviese dirbti paprasčiau. Pamatėm, kad ir fotografuojasi gerai, kai kompanija gera“, - pasakojo Londone fotografiją studijavęs A. Laucius. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius