-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviai Prancūzijoje pateko į tikras „bulių kautynes“

Sekmadienį Prancūzijoje, „Saint Igny de Vers“ lenktynių trasoje, vykusios Europos automobilių kroso čempionato septinto etapo varžybos itin nesėkmingai susiklostė abiem Lietuvos atstovams – Klaipėdos TSK „Baltijos sportas“ lenktynininkui Pauliui Pleskovui ir „Automoprojektų“ komandai atstovaujančiam maskviečiui Nikitai Kondrachinui, kuris Senojo žemyno pirmenybėse dalyvauja su LASF licencija.
Kitas, 8-sis iš 10, Europos automobilių kroso čempionato etapas rugsėjo 5-6 dienomis vyks Čekijoje
Kitas, 8-sis iš 10, Europos automobilių kroso čempionato etapas rugsėjo 5-6 dienomis vyks Čekijoje / „Visus Bonus“

Nors abu Lietuvos atstovai pateko į pagrindinį finalą, iškart po starto jau buvo priversti sudėti ginklus.

„Abu su Nikita finalo batalijas pradėjome iš trečios eilės, tačiau iškart į mano „Ford Fiesta ST T16 4X4“ galą atsitrenkė „Ford Focus” vairuojantis rusas Valentinas Koršunovas, – telefonu iš Prancūzijos viešųjų ryšių agentūrai „Visus Bonus“ pasakojo P.Pleskovas. – Smūgis buvo toks stiprus, kad ruso mašina pašoko į orą ir apsivertė, o mano vairuojama liko stovėti skersai trasos. Nuostoliai padvigubėjo, kai į mane dar atsitrenkė italas Gianluca Ferretis bei vengras Tomašas Karajus.“

Tikromis „bulių kautynėmis“ virtusios Europos kroso varžybos iš tolesnės kovos eliminavo ir N.Kondrachiną, kurio „Volkswagen Polo“ galinę pakabą sudaužė čekas Ladislavas Brožekas.

Po tokios mėsmalės nelemtame pirmajame posūkyje liko stovėti net penki automobiliai, arba lygiai pusė, patekusių į finalinį važiavimą. Be abiejų mūsų šalies sportininkų, iš tolesnės kovos buvo priversti pasitraukti V.Koršunovas, G.Ferretis ir T.Karajus.

Traktoriams išvilkus iš trasos sudaužytus automobilius, startas finaliniam važiavimui buvo duotas iš naujo. Tačiau prie jo linijos liko tik penki automobiliai.

Sausas iš didelės balos išlipęs ir perpus praretėjus lenktynininkų gretoms savo pranašumą vėl įrodė pirmenybių lyderis rusas Vadimas Makarovas, vairuojantis „Škoda Fabia“. Antras finišo liniją kirto tokį pat automobilį vairuojantis čekas Vaclavas Feijfaras, o trečias finišavo L.Brožekas su „Ford Focus“.

„Lietuvos atstovams apmaudu ne tik dėl prarastų brangių taškų. Iškilo rimtų problemų ir dėl dalyvavimo aštunto etapo varžybose. Mat Čekijoje jos vyks jau rugsėjo 5–6 dienomis. Į Lietuvą negrįšime, iškart iš Prancūzijos vykstame į Vokietiją, kur bandysime parengti mūsų „Volkswagen Polo“ ateinančio savaitgalio batalijoms“, – sakė N.Kondrachino treneris, 2007 ir 2008 metų Europos kroso čempionas Nerijus Naujokaitis.

Nemažesnės problemos laukia P.Pleskovo komandos, nes jų automobilis nukentėjo dar labiau.

„Jei nepavyks jo parengti, būsiu priverstas praleisti aštunto etapo lenktynes”, – netrykšdamas optimizmu po apmaudžiai susiklosčiusių lenktynių kalbėjo P.Pleskovas.

Iki čempionato pabaigos likus vos 3 etapams, N.Kondrachinas (64 tšk.) bendroje pilotų rikuotėje žengia 5-as, o P.Pleskovas (52 tšk.) – 8-as. Užtikrintai pirmauja rusas V.Makarovas (117 tšk.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius