Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviai varžosi Europos kartingo čempionato etape Švedijoje

Liepos mėn. 23 – 27 dienomis Kristianstad‘o trasoje, Švedijoje, vyksta CIK-FIA KZ, KZ2 bei KF Junior Europos čempionato III-as etapas. Šiose varžybose varžysis ir trys lietuviai. Visų pirma tai Europos čempionas Simas Juodviršis. Jis, kaip ir visuomet, startuoja prestižinėje KZ2 klasėje. Šioje pačioje klasėje Europos čempionate važiuoja ir Paulius Paškevičius. Na o tarp KF Junior klasės dalyvių lenktyniauja trečias lietuvis – Rokas Baciuška.
Simas Juodviršis
Simas Juodviršis / Komandos nuotr.

Situacija Europos čempionate dabar labai įdomi. Po antro etapo KZ2 klasėje pirmauja lietuvis Simas Juodviršis surinkęs 42 taškus. Antroje vietoje esantis italas Andrea Dale turi 35 taškus. Lenktynės Kristianstad trasoje Europos čempionui iš Lietuvos žada būti itin svarbios ir atsakingos.

Tuo metu Paulius Paškevičius po antro etapo KZ2 klasėje užima 51 vietą. KF Junior klasėje važiuojantis Rokas Baciuška po antro Europos čempionato etapo yra 32-as.

Šių metų Europos čempionate Simas Juodviršis tradiciškai stebina savo važiavimu. Antrojo etapo varžybose Vokietijoje Simas laimėjo prestižines lenktynes. Daug kas prisimena ir tai, kaip pirmame šių metų Europos čempionato etape mūsų čempionas irgi demonstravo įspūdingą važiavimą – per kvalifikaciją Belgijos Genko trasoje jis buvo susirėmęs su vienu iš konkurentų, tad „KZ2“ klasėje važiuojantis lietuvis per lenktynes startavo iš 29 pozicijos, tačiau jau pirmame rate įspūdingai aplenkė 11 oponentų.

Organizatorių nuotr./Simas Juodviršis
Organizatorių nuotr./Simas Juodviršis

Tuomet, pirmame etape Simas Juodviršis, aplenkęs 24-is sportininkus, finišavo penktas. Tad palaikykite mūsų sportininkus ir Europos čempionato III-iame etape. Daugiau informacijos apie trečio Europos čempionato etapo lenktynes ir jų transliaciją galite pamatyti paspaudę šią nuorodą.

Na o šiuos kartingo grandus pamatyti Lietuvoje galėsite jau rugpjūčio 16-17 dienomis. Tuomet Aukštadvaryje visą savaitgalį vyks Lietuvos kartingo federacijos čempionato ketvirto ir penkto etapų lenktynės.

Kurortiniame Trakų rajone įsikūrusioje puikioje kartingų trasoje sportininkai toliau tęs Lietuvos čempionato kovą, o žiūrovai čia galės grožėtis ne tik įspūdinga technika bet ir pačių geriausių lenktynininkų pasirodymu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius