-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvis įsigijo „Hyundai i30N TCR“ ir startuos Vokietijos žiedinių lenktynių čempionate

Lenktynininkas Jonas Karklys, autosporto gerbėjams puikiai pažįstamas dėl pasirodymų „Renault Clio Cup“ serijoje, Baltijos žiedinių lenktynių čempionate ir, žinoma, „Aurum 1006 km lenktynėse“. 2019 m. Jonas kartu su broliais Ignu ir Jonu Gelžiniais bei Julium Adomavičium su „Circle K“ komandos „Porsche“ laimėjo Baltijos šalių ilgų nuotolių čempionatą – BEC.
Lenktynininkas Jonas Karklys pristatė naują žiedinių lenktynių automobilį „Hyundai i30N TCR“
Lenktynininkas Jonas Karklys pristatė naują žiedinių lenktynių automobilį „Hyundai i30N TCR“

Šį savaitgalį Jonas Karklys pranešė svarbią šio sezono naujieną. Su „Renault Clio“ žiedinėse lenktynėse sukaupęs nemažai patirties, vilnietis nusprendė bandyti jėgas aukštesnėje lygoje – Vokietijos žiedinių lenktynių čempionate ADAC TCR Germany. Šia tikslui lentynininkas įsigijo apynaujį TCR klasės automobilį.

Juo Jonas lenktyniaus garsiausiose Vokietijos trasose, kuriose vyksta F1 lenktynės. J.Karklio startus ir kovas su keliomis dešimtimis varžovų šiais metais stebėsime Niurburgringe, Hockenheimringe, Red Bull Ringe (Austrija). Pirmosios lenktynės – jau gegužės 14-16 d. Oschersleben trasoje. Visą kalendorių rasite čia.

Pasak Jono Karklio, tai yra natūralus žingsnis į priekį. Nes, baigęs labai perspektyvių lenktynininkų mokyklą (Clio Cup) ir išbandęs geriausias Europos trasas turėjo rinktis: arba naujos kartos „Clio“, arba rinktis pajėgiausią nacionalinį čempionatą. Vokietijos čempionate varžosi ir GT klasės automobiliai, Formulė 4. Dažni svečiai – ir WRC žvaigždės, pavyzdžiui Thierry Neuvelle'is, atstovaujantis „Hyundai“ komandai.

Daugiau apie Jono Karklio automobilį ir kelią autosporte sužinosite kitą savaitę 15min GAZAS laidoje „Gazas&Stabdis“. O čia tik trumpas pristatymo epizodas:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius