Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvių komanda startuos 24 valandų virtualiose ištvermės lenktynėse

Vieno populiariausių pasaulyje lenktynių simuliatorių „iRacing“ platformoje šį savaitgalį organizuojamos 24 valandų lenktynės. Joms ruošiasi komandos iš viso pasaulio, o starto sąraše bus matoma ir Lietuvos vėliava.
„iRacing“ simuliatoriuje naudojamas „Mercedes AMG GT3“
„iRacing“ simuliatoriuje naudojamas „Mercedes AMG GT3“

Lietuvių komandą sudaro tiek virtualių, tiek „gyvų“ lenktynių entuziastai: Tauras Tunyla, Ignas Abečiūnas, Martynas Sidunovas ir Laurynas Černeckas. 24 valandų lenktynės vyks kompiuteryje atkurtoje „Daytona“ trasoje JAV.

„iRacing“ šiuo metu yra labiausiai realybę atitinkantis simuliatorius pasaulyje, kuriame geriausiai išvystyta komandinio lenktyniavimo funkcija, kuri naudojama dalyvaujant ilgų distancijų lenktynėse. Pati trasa yra nuskenuota žaidimo kūrėjų, todėl kiekvienas realioje trasoje esantis iškilumas ar duobė yra lygiai taip pat atkartoti simuliatoriuje. Kiekvieno automobilio, naudojamo simuliatoriuje, kūrime dalyvavo ir realių gamintojų atstovai, tad ir jie atkurti itin tiksliai“, – apie laukiantį paros iššūkį kalbėjo T.Tunyla.

Lietuvių komanda važiuos „Mercedes AMG GT3“ automobiliu. Komandos bazė bus įrengta Vilniuje, praėjusiais metais duris atvėrusioje „Simuliatorių akademijoje“.

Komandos nariai atnaujinimus apie lenktynes žada pateikti kas kelias valandas – jie bus publikuojami 15min portale.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius